Τα ευρήματα πολλών επιστημονικών μελετών υπογραμμίζουν τη σημαντική συμβολή της ποιοτικής μαύρης σοκολάτας με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο σε ποικίλες πτυχές της σωματικής αλλά και της ψυχικής υγείας.
Οι ευεργετικές επιδράσεις του κακάο και της μαύρης σοκολάτας αποδίδονται πρωτίστως στα φλαβονοειδή που περιέχει, ουσίες με ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση και διαπιστωμένα οφέλη για την εγκεφαλική και καρδιαγγειακή υγεία.
Για να απολαύσετε όλα αυτά τα οφέλη, φροντίστε η σοκολάτα που θα επιλέξετε να έχει τουλάχιστον 70% περιεκτικότητα σε κακάο και 30% ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο βιολογικής καλλιέργειας, επισημαίνουν οι ερευνητές. Μάλιστα, η θετική επίδραση της ποιοτικής μαύρης σοκολάτας είναι άμεση, καθώς παρατηρήθηκε ότι ποσότητα μόλις 48 γραμμαρίων είναι αρκετή για να παρατηρηθούν αξιοσημείωτες μεταβολές στην εγκεφαλική δραστηριότητα σε διάστημα 30 λεπτών.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα σχετικά ευρήματα, η τακτική κατανάλωση μαύρης σοκολάτας συνδέεται με:
Λιγότερο στρες
Λιγότερες φλεγμονές στο σώμα
Ενδυνάμωση της μνήμης
Καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος
Βελτιωμένη διάθεση
πηγή: onmed.gr