Ειδήσεις, Καρδίτσα

Ανακοίνωση του Εμβολιαστικού Κέντρου του Γ.Ν. Καρδίτσας για το νέο ωράριο λειτουργίας

Μετά την μείωση των κρουσμάτων και των νοσηλειών COVID -19 , ύστερα από 16 μήνες συνεχούς και πλήρους λειτουργίας, με το καθημερινό ωράριο λειτουργίας να είναι από 07:00 π.μ έως 22:00 μ.μ συμπεριλαμβανομένων των Σαββάτων και ορισμένων Κυριακών, το εμβολιαστικό κέντρο της Καρδίτσας προχωρά στην αλλαγή των ωραρίων λειτουργίας του. Οι νέες ώρες λειτουργίας ορίζονται ως εξής: Δευτέρα- Τρίτη- Τετάρτη από 07:00 π.μ έως 15:00 μ.μ., ενώ κάθε Παρασκευή απόγευμα θα υπάρχει  η δυνατότητα  χορήγησης  του παιδιατρικού εμβολίου της Pfizer.
Το εμβολιαστικό κέντρο του ΓΝ Καρδίτσας ξεκίνησε την λειτουργία του στις 04.01.2021 και λειτούργησε  περίπου 16 μήνες για να καλύψει τις ανάγκες εμβολιασμού κατά της νόσου COVID -19 όλου του πληθυσμού του Νομού μας.
Εκκίνησε η λειτουργία του με το εμβόλιο Pfizer και εν συνεχεία με τη δυνατότητα επιπλέον  των εμβολίων Johnson,  Moderna, Νovavax καθώς και του παιδιατρικού Pfizer. Κατά την διάρκεια της λειτουργίας του  πραγματοποιήθηκαν πάνω από  100.000 εμβολιασμοί.
Στο εμβολιαστικό κέντρο απασχολήθηκαν αρχικώς οκτώ (8) άτομα, ωστόσο στην συνέχεια λόγω της συνεχόμενης αύξησης της ροής  του εμβολιαστικού κύματος , το δυναμικό αυξήθηκε στα τριάντα (30) άτομα συνολικά, μεταξύ των οποίων  επισκέπτριες υγείας, ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, νοσηλευτές , Κοινωνικοί Λειτουργοί , τραυματιοφορείς , διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, Φαρμακείο,  καθώς και το τμήμα  ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων για την συνεχή και αμέριστη βοήθειά τους .
Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες και τα θερμά συγχαρητήρια στον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη και τον Υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Σταύρο Παπαγεωργίου για την αμέριστη στήριξη που μας παρείχαν σε οποιαδήποτε ανάγκη μας, στον πρώην Διοικητή του ΓΝ Καρδίτσας κ. Κώστα Γρηγορίου για την άψογη συνεργασία και την στήριξη που μας παρείχε καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας του,  στην Διοικήτρια κ. Μαίρη Κουτσιούμπα για την εμπιστοσύνη που μας παρέχει, φροντίζοντας για την άριστη λειτουργία του, το Διοκητικό Συμβούλιο , την Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας κ.Θεοδότου Άννα, την Διευθύντρια Διοικητικής Υπηρεσίας κ. Μπενέκου Σταυρούλα , την Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Τσαντίκου Αγγελική, που ήταν πάντα αρωγοί σε κάθε προσπάθειά μας, καθώς επίσης και το Σύλλογο Εργαζομένων  του Νοσοκομείου  . Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στις επισκέπτριες υγείας ,οι οποίες ως υπεύθυνες του προγράμματος ανέλαβαν την διαχείριση και την οργάνωση με στόχο την άριστη λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου.
Τέλος, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε ξεχωριστά τους ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, τους νοσηλευτές του νοσοκομείου μας , τους νοσηλευτές του ΤΟΜΥ Καρδίτσας,  καθώς και   το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, οι οποίοι καθ΄ όλη την διάρκεια της λειτουργίας του εργάστηκαν με αυταπάρνηση εντατικά, μεθοδικά με υψηλό αίσθημα ευθύνης, ήθους και καθήκοντος προς τον συνάνθρωπο μας, πολλές φορές πέραν του ωραρίου τους. Επιπλέον, θα ήταν παράλειψη μας να μην ευχαριστήσουμε τους συνανθρώπους μας για την κατανόηση για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο πρόσωπό μας.
Το Νοσοκομείο Καρδίτσας, τέλος, τονίζει ότι παραμένει σε ετοιμότητα στην περίπτωση που οι επιδημιολογικές συνθήκες  απαιτήσουν για την πλήρη επαναλειτουργία του Εμβολιαστικού Κέντρου.
Καλό καλοκαίρι.