Ειδήσεις, Μαγνησία

2 υποψήφιοι στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας τον Οκτώβριο

Σε κλίμα πόλωσης αναμένεται να διενεργηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας.

Η κάθοδος δεύτερου ψηφοδελτίου με επικεφαλής τον γνωστό μαιευτήρα- γυναικολόγο Χρήστο Βενέτη κόντρα στο ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον απερχόμενο πρόεδρο και εκ νέου υποψήφιο Ευθύμη Τσάμη έχει φέρει τα πάνω- κάτω, καθώς διεκδικεί με αξιώσεις την ηγεσία του επιστημονικού φορέα, σηματοδοτώντας αλλαγή σελίδας, μετά από δύο συνεχόμενες θητείες του κ. Τσάμη.

Από τη στιγμή που ο κ. Βενέτης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος πρόεδρος, δεν είναι τυχαίο ότι ορισμένοι έσπευσαν να προσδώσουν πολιτικά κίνητρα στην πρωτοβουλία του, με «όχημα» τον ΣΥΡΙΖΑ, που μέσω στελεχών του επιχειρεί να αποδομήσει την υποψηφιότητά του, μολονότι το 2018 τον θεωρούσε ικανό και κατάλληλο να είναι υποψήφιος δήμαρχος Βόλου. Τότε μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε διενεργήσει δημοσκόπηση με την εταιρεία VOXPOP Analysis για να «μετρήσει» την αποδοχή του Χρήστου Βενέτη στην τοπική κοινωνία, συμπεριλαμβάνοντάς τον στη λίστα μαζί με άλλα πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας.

Ο κ. Βενέτης πάντως δεν είναι αποφασισμένος να αφήσει τίποτα να πέσει κάτω. Με αφορμή επίθεση που δέχτηκε από τον τέως συντονιστή της ΝΕ Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μάνθο Δραμητινό, ο οποίος παραιτήθηκε από την κομματική του θέση για να είναι υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες εθνικές εκλογές, απάντησε ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έδωσε πότε δείγματα κομματικής υποτέλειας και συμβιβασμού.

«Είναι ανθρωποφαγία»

Ειδικότερα ο Χρήστος Βενέτης σε ανάρτηση που έκανε στην προσωπική του σελίδα ανέφερε:

«Επειδή δεν μου αρέσει να μακρηγορώ:

  1. Δημοκρατία σημαίνει όχι μόνο να ανέχομαι τη διαφορετική άποψη, αλλά να παλεύω για να υπάρχει! (εμμονή με το «ενωτικό» ψηφοδέλτιο).
  2. Το «πραγματικά» ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο δεν υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα πριν καν ανακοινώσουμε και εμείς τις θέσεις μας!
  3. Είναι ανθρωποφαγία να χαρακτηρίζεις κομματικά έναν άνθρωπο, που δεν ανήκει σε κανένα κόμμα και δεν έδωσε πότε δείγματα κομματικής υποτέλειας και συμβιβασμού.

Καλώ όλους τους συναδέλφους να τακτοποιηθούν οικονομικά στον ΙΣΜ και να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές της 16ης Οκτώβρη ψηφίζοντας με βάση τις δημοκρατικές αρχές, την ευπρέπεια και τη συναίνεση».

Η ανάρτηση του Μάνθου Δραμητινού

Νωρίτερα ο κ. Δραμητινός, που έχει θητεύσει ως πρόεδρος στον ιατρικό σύλλογο Μαγνησίας παλαιότερα, είχε γράψει στα social media: «Η συνήθης επωδός του ανεξάρτητου υποψηφίου και του ενωτικού ψηφοδελτίου, πρέπει να αποδεικνύεται καθημερινά, με πράξεις, παρεμβάσεις και πολιτική. Όταν δεν υπήρχες ποτέ και πουθενά (στα κοινά) και σε στηρίζει ένας ολόκληρος κομματικός μηχανισμός, μάλλον δείχνει ένα νέο πουλέν συγκομιδής οφιτσίων. Αυτό δεν είναι καθόλου αθέμιτο, αν και στην περίπτωση του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας με την 15ετή του ιστορία, συνθετικών και ενωτικών προεδρείων θεωρείται τουλάχιστον αναχρονιστικό και παλαιοκομματικό.

Και πάλι, η πρεμούρα να πάρουμε όλους τους συλλόγους, ως κομματικά έπαθλα θα ήταν εν μέρει αποδεκτή, αν δεν έπαιρνες και όλη την πολιτική προίκα της αποτυχημένης πολιτικής υγείας της σημερινής κυβέρνησης διαχρονικά. Είστε λοιπόν κύριοι συνάδελφοι, υπέρ της διάλυσης της πρωτοβάθμιας περίθαλψης το 2014, υπέρ της απόλυσης 2.500 γιατρών τότε από το τ. ΙΚΑ, έργα και ημέρες υπουργών και υφυπουργών Υγείας (που ω τι σύμπτωση είναι και νυν), είστε λοιπόν υπέρ της διάλυσης και του κατακερματισμού της δημόσιας υγείας, του ξεπουλήματος του ΕΣΥ, υπέρ της ιδιωτικοποίησης μέσω ΣΔΙΤ φιλέτων της υγείας σε λίγους ιδιώτες, της έως άθλιας διαχείρισης της πανδημίας, με τους 32.000 νεκρούς και την καμία ενίσχυση των νοσοκομείων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη συρρίκνωση των κλινικών κορμών του νοσοκομείου Βόλου;

Επειδή οι ιατρικοί σύλλογοι είναι ανέκαθεν οι θεσμικοί σύμβουλοι του κράτους στα θέματα υγείας, γνωρίζετε ότι παίρνετε και έτερο κομματικό πανωπροίκι; Τη σχέση των κυβερνητικών στελεχών της περιοχής με τις ρυπογόνες βιομηχανίες μας, που μάλλον ευθύνονται για την αυξημένη νοσηρότητα και θνησιμότητα της περιοχής μας. Και δεν βάζω στη συζήτηση τους αυτοδιοικητικούς εναγκαλισμούς που αποθρασύνουν και συχνά πυκνά προκαλούν τα όρια της Δημοκρατίας.

Αν λοιπόν ισχύουν κάποια ή όλα από τα παραπάνω, εκτιμώ ότι ορθώς πράττεται. Εμείς θα είμαστε απέναντι, θα συνδράμουμε στην ομάδα των γιατρών που εδώ και 6 χρόνια έδωσε και δίνει έναν αξιοπρεπή και έντιμο αγώνα για τα καλύτερα της υγείας στην περιοχή μας, παρεμβαίνοντας ταυτόχρονα στα μεγαλύτερα, όπως είναι η πολιτική υγείας και η καθημερινότητα των πολιτών».

Παρέμβαση Μαλινδρέτου υπέρ Βενέτη

Στη δημόσια αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει παρενέβη χθες και ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών ν. Μαγνησίας Παύλος Μαλινδρέτος, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας με το ψηφοδέλτιο του Χρήστου Βενέτη.

Ο κ. Μαλινδρέτος σχολιάζοντας την παρέμβαση Δραμητινού υπέρ του κ. Τσάμη μιλά για κομματικό πατρονάρισμα του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζοντας αναφέρει:

«Η συμμετοχή όλων μας είναι από μόνη της μία νίκη για την υγεία και τη δημοκρατία. Με την παρούσα θα ήθελα να δηλώσω την υποψηφιότητά μου ως μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου και τη στήριξη μου στο πρόσωπο του συναδέλφου Χρήστου Βενέτη, ενός καταξιωμένου επιστήμονα, μακριά από ιδεολογικές αγκυλώσεις και κομματικές μήτρες.

Με την ευκαιρία, ας θυμηθούμε μερικές βασικές αρχές της Δημοκρατίας.

Το να συμμετέχουν περισσότερα από ένα ψηφοδέλτια σε μία εκλογική διαδικασία, αν μη τι άλλο διασφαλίζει αυτή καθεαυτή τη δημοκρατία. Η συμμετοχή όλων μας στη διαδικασία των εκλογών είτε ως υποψήφιοι, είτε ως συμμετέχοντες, δεν αποτελεί διάσπαση, αλλά καθήκον.

Εκ του καταστατικού, αριθμητικά δεν θα ήταν δυνατόν ένα και μόνο ψηφοδέλτιο με αρχηγό οποιονδήποτε να συμπεριλάβει όλους όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία ως υποψήφια μέλη. Προφανώς αυτό είναι γνωστό. Συνεπώς, ποιοι από τους συναδέλφους κρίνει κάποιος ότι δεν πρέπει να συμπεριληφθούν σε ένα υποτιθέμενο ενιαίο ψηφοδέλτιο; Εμείς σας καλούμε όλους, όλες τις απόψεις και τις διαφορετικές και κυρίως αυτές. Έχουμε αποδείξει στο παρελθόν ότι αδιαφορούμε για την όποια πολιτική ταυτότητα προς όφελος του κοινού καλού και της υγείας.

Ας λείψουν οι κομματικές καθοδηγήσεις και τα πατροναρίσματα.

Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς. Η ευγενής και αξιοπρεπής διεκδίκηση της εκλογής τιμά τον Ιατρικό Σύλλογο. Η λαβωμένη εικόνα του συστήματος υγείας χρειάζεται τη στήριξη όλων.

Ανεξάρτητα από ψηφοδέλτια και παρατάξεις, τα προβλήματα θα είναι εκεί.

Αύριο, όπως και κάθε μέρα θα είμαστε όλοι μαζί σε αυτόν τον αγώνα. Καλή επιτυχία σε όλες και όλους». 

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

taxydromos.gr