Ειδήσεις, ΛΑΡΙΣΑ

7 Σεπτεμβρίου: Η εθελοντική αιμοδοσία στο ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, οργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στο Αμφιθέατρο της Κλινικής, την Τετάρτη 07 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρες 09:00 π.μ. – 13:00 μ.μ.

Η έλλειψη αίματος λόγω της πανδημίας είναι μεγαλύτερη από ποτέ και θέτει σε κίνδυνο καθημερινά τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων. Η συμμετοχή όλων μας είναι περισσότερο απαραίτητη από ποτέ. Ας κάνουμε ένα δώρο ζωής σε όσους έχουν ανάγκη.

️Η διαδικασία της αιμοδοσίας είναι απόλυτα ασφαλής, ανώδυνη, διαρκεί περίπου 10 λεπτά και ο προσφερόμενος όγκος αίματος αποκαθίσταται άμεσα.

Σας περιμένουμε!

Παρακαλούμε όσοι προσέλθετε να γνωρίζετε τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και να τηρείτε τα μέτρα ατομικής προστασίας. Η είσοδος στην αίθουσα θα γίνεται ανά δύο άτομα κατά σειρά προτεραιότητας.

*για την καλύτερη προετοιμασία σας, επισυνάπτονται οι οδηγίες της Ν.Υ. Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας

Οι Αιμοδότες δεν αισθάνονται καμία ενόχληση μετά την αιμοδοσία, εν τούτοις καλό είναι να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες:

  1. Μην καπνίσετε τουλάχιστον για μία ώρα.
  2. Πάρτε ένα καλό γεύμα.
  3. Μην οδηγήσετε για μία ώρα τουλάχιστον.
  4. Μπορείτε  μετά την αιμοδοσία να συνεχίσετε τις συνηθισμένες ασχολίες σας αλλά να μην κάνετε βαρειά χειρονακτική εργασία για το υπόλοιπο της ημέρας για να μην αιμορραγήσει το χέρι σας.
  5. Εάν παρουσιαστεί αιμορραγία στο σημείο της φλεβοκέντησης σηκώστε το χέρι σας στην ανάταση και πιέστε το σημείο που αιμορραγεί.
  6. Εάν στο σημείο της φλεβοκέντησης δημιουργηθεί αιμάτωμα (μελανιά) την πρώτη μέρα βάλτε ένα ψυχρό επίθεμα. Αν τις επόμενες μέρες σας ενοχλεί και είναι λίγο επώδυνο τοποθετείστε θερμά επιθέματα για να απορροφηθεί γρήγορα.
  7. Εάν έχετε κάποιο άλλο πρόβλημα ή απορία τηλεφωνήστε στα 2410234417, 2410560386.