top, Ειδήσεις, Εκδηλώσεις, Μαγνησία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία της AHEPA HJ-13 Αργοναύτες στο Βόλο

Θεωρώντας ότι η αιμοδοσία συνιστά πράξη ύψιστης αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο και επιθυμώντας να συμβάλλει στη διάδοση της ύψιστης αυτής πράξης ανιδιοτελούς προσφοράς, το Τμήμα AHEPA HJ-13 ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ με έδρα τον Βόλο διοργάνωσε τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 Εθελοντική Αιμοδοσία, που  πραγματοποιήθηκε στη παραλία του Βόλου με την συμμετοχή του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Μαγνησίας «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που στήθηκε για τον σκοπό αυτό μπροστά από την κεντρική προβλήτα του λιμανιού, με την συνδρομή της κινητής μονάδας αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου, αλλά και την αμέριστη υποστήριξη των μελών των Οργανωτών, πλήθος Βολιωτών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΑΧΕΠΑ με κεντρικό σύνθημα «Κάθε σταγόνα αίματος είναι δώρο ζωής!» και προσέφεραν στους συμπολίτες τους  το πιο πολύτιμο δώρο  για τη ζωή συγκεντρώνοντας 22 φιάλες αίματος που θα ενισχύσουν τη Τράπεζα Αίματος του Νοσοκομείου.

Η όλη διαδικασία που διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες υποστηρίχτηκε από εξειδικευμένο  προσωπικό και παρουσία γιατρού, ενώ στον παρακείμενο χώρο, εκτός από το να δώσουν αίμα, οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επίδειξη πρώτων βοηθειών και καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης από τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας.

Ο Πρόεδρος του τμήματος AHEPA HJ-13 ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ με έδρα το Βόλο                          κ. Λάμπρος Βελούδος ευχαρίστησε εκ μέρους των διοργανωτών όλους όσοι συμμετείχαν στην αιμοδοσία, τονίζοντας ότι η προσφορά τους είναι ιδιαίτερα πολύτιμη σε μία περίοδο όπου οι ανάγκες είναι μεγάλες.

Όπως ανέφερε, η συγκεκριμένη Δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής ευθύνης για τον εορτασμό της εκατονταετηρίδας της μεγαλύτερης και παλαιότερης ομογενειακής οργάνωσης, AHEPA και της Πανελλήνιας Εκστρατείας Αιμοδοσίας που διοργανώθηκε το τελευταίο διάστημα από την Περιφέρεια 25 της ΑHEPA HELLAS.

Ο Πρόεδρος του τμήματος AHEPA HJ-13 ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ  με έδρα το Βόλο κ. Λάμπρος Βελούδος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει  τον  Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Μαγνησίας «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας και τους εκπροσώπους τους κ. Ανδρομάχη Ροϊλού και κ. Κωνσταντίνο Τράγαλο αντίστοιχα, για την καθοριστική συμμετοχή και συμβολή τους στην επιτυχία της Δράσης.