top, Ειδήσεις

Πλεύρης: Από 15 Απριλίου καταργείται το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών θα καταργηθεί τον επόμενο μήνα, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Το πρόστιμο θα παραμείνει μέχρι τις 15 Απριλίου και θα επανεξεταστεί μετά το καλοκαίρι, δήλωσε ο υπουργός Υγείας. Λίγο νωρίτερα η υφυπουργός Υγείας, Μίνα Γκάκα, είχε προαναγγείλει με δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ την κατάργηση του προστίμου από τον επόμενο μήνα.

«Από τις 15 Απριλίου θα ανασταλεί το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι. Θα εισπραχθεί το ποσό έως τα 300 ευρώ που αντιστοιχεί μέχρι τις 15 Απριλίου. Το μέτρο θα επανεξεταστεί τον Σεπτέμβριο, άρα τελεί σε αναστολή για τους υπόλοιπους μήνες», δήλωσε ο κ. Πλεύρης.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών. Σε αυτή, ανέφερε, θα παρουσιαστεί το σχέδιο της κυβέρνησης για την αποκλιμάκωση των μέτρων και το χρόνο που θα γίνει αυτό.

Οι αλλαγές αφορούν «τα τεστ, την είσοδο στους κλειστούς χώρους και την ανάγκη να υπάρχει πιστοποιητικό, προκειμένου να εισερχόμαστε σε χώρους», εξήγησε και συμπλήρωσε ότι με βάση τις συστάσεις της επιτροπής θα ληφθούν και οι αποφάσεις της κυβέρνησης.

Πηγή: lifo.gr