top, Ειδήσεις, Ελλάδα

«Καμπανάκι» ΕΟΦ για δύο επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί τους πολίτες για δύο συμπληρώματα διατροφής, συστήνοντας μην χρησιμοποιούνται καθώς εμπεριέχουν ουσίες δυνητικά επικίνδυνες για τον ανθρώπινο οργανισμό

Όπως σημειώνεται σε ανακοινώσεις του ΕΟΦ δύο συμπληρώματα διατροφής – επικίνδυνα για την υγεία – πιθανόν να κυκλοφορούν μέσω διαδικτύου και στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα συμπλήρωμα διατροφής «για την ενίσχυση της σεξουαλικής λειτουργίας» και ένα «το οποίο προωθείται για την απώλεια βάρους».

Σε ό,τι αφορά το πρώτο, ονομάζεται «MegMan Performance Booster Capsules» και όπως σημειώνει ο ΕΟΦ περιέχει τη φαρμακευτική ουσία ταδαλαφίλη.

Η ταδαλαφίλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα, γεγονός που καθιστά τη χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος επικίνδυνη για την υγεία του χρήστη.

Σε ό,τι αφορά το συμπλήρωμα διατροφής «BODY SHERRY Mon Bodygoal en 30 jours» – που χρησιμοποιείται για την απώλεια βάρους – ο ΕΟΦ προειδοποιεί ότι περιέχει τη φαρμακευτική ουσία σιβουτραμίνη.

Η σιβουτραμίνη αποσύρθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από την Ε.Ε., διότι, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (CHMP-ΕΜΑ), η σχέση οφέλους – κινδύνου δεν είναι θετική.

πηγή: Dnewsbydikaiologika