top, Ειδήσεις, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ

Πως θα πάρετε τη βεβαίωση rapid test αν έχει «πέσει» το gov.gr

Ουρές σχηματίζονται για rapid test ειδικά σήμερα με αποτέλεσμα να υπερφορτώνεται το gov.gr όπου δηλώνονται τα αποτελέσματα. Τι κάνουμε αν δεν μπορούμε να κατεβάσουμε τη βεβαίωση ελέγχου του rapid test.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και οι ουρές για τη δινέργεια rapid test είναι τεράστιες σε όλη την Ελλάδα.

Δεδομένης της σημαντικής επιδείνωσης των επιδημιολογικών δεικτών και των δεκάδων χιλιάδων, πλέον, μολύνσεων πολλοί είναι εκείνοι που έχουν συμπτώματα ή ήρθαν σε στενή επαφή με κρούσμα και θέλουν να δουν αν έχουν κολλήσει.

Πολλοί πολίτες μάλιστα, θα επισκεφθούν συγγενικά σπίτια και ήθελαν να νιώθουν ασφαλείς. Στην ουρά όμως βρέθηκαν και νεότερης ηλικίας άτομα που τα Χριστούγεννα είχαν βγει, είχαν επισκεφθεί κέντρα διασκέδασης, υπήρχε συνωστισμός και ήρθαν για τεστ ώστε να πάνε σήμερα στα πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν.

Λόγω του μεγάλου αριθμού των τεστ ωστόσο συχνά το gov.gr πέφτει για λίγη ώρα με αποτέλεσμα αν κάποιος πολίτης μπει εκείνη τη στιγμή να μην μπορεί να κατεβάσει το πιστοποιητικό – βεβαίωση αρνητικού ελέγχου στον κορονοϊό.

Σε αυτήν την περίπτωση πρακτικά ένας ανεμβολίαστος δεν μπορεί να μπει σε μαγαζιά, στους μικτούς και ανοικτούς χώρους ψυχαγωγίας και εστίασης, στα εμπορικά καταστήματα και σε όλες τις άλλες δραστηριότητες όπως κομμωτήρια, τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες ή και νοσοκομεία.

Σε αυτήν την περίπτωση αυτό που μπορούν να κάνουν είναι να πάνε στο φαρμακείο όπου έκανα το rapid test και μα ζητήσουν μια σχετική βεβαίωση από τον φαρμακοποιό ότι πράγματι έκανε rapid test και το αποτέλεσμα αυτού είναι αρνητικό.

Πως θα πάρετε βεβαίωση διαγνωστικού ελέγχου κορονοϊού COVID-19

Μπορείτε να λάβετε βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος σε διαγνωστικό ελέγχο κορονοϊού COVID-19. Η βεβαίωση μπορεί να εκδοθεί για διαγνωστικούς ελέγχους (PCR ή Rapid Test) που κάνατε μέχρι και ένα μήνα πριν.

Θα χρειαστείτε:

τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
τον ΑΜΚΑ σας
Απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση είναι η καταχώρηση του αποτελέσματος σας στο Μητρώο ασθενών COVID-19 της ΗΔΙΚΑ ΑΕ από το εργαστήριο το οποίο διενήργησε τον έλεγχο.

Σε περίπτωση που έχετε κάνει περισσότερους του ενός διαγνωστικούς ελέγχους, η βεβαίωση εκδίδεται με το αποτέλεσμα του πιο πρόσφατου.

Η βεβαίωση που θα εκδώσετε έχει μοναδικό κωδικό επαλήθευσης και προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα.

Υπενθυμίζεται ότι ειδικά για τη βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου κορονοϊού COVID-19 από τις 2 Δεκεμβρίου 2021, η βεβαίωση μπορεί να εκδοθεί αποκλειστικά για διαγνωστικούς ελέγχους PCR.

Προϋποθέσεις για την έκδοση είναι να:

έχει περάσει διάστημα 30 ημερών από την ημέρα της εξέτασης
να έχει καταχωρίσει το εργαστήριο, που κάνατε τον έλεγχο, το αποτέλεσμα του τεστ στο Μητρώο ασθενών COVID-19 της ΗΔΙΚΑ ΑΕ

dikaiologitika.gr