top, Ειδήσεις, Ελλάδα

Πλήρης ελευθερία μόνο σε μαγαζιά με πλήρως εμβολιασμένους εργαζόμενους

Κανένας περιορισμός σε όσους εμβολιαστεί δεν θα ισχύει σε εστίαση, μπαρ και κέντρα διασκέδασης. Οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να είναι όρθιοι σε μπαρ, ακόμη και να χορεύουν. Η πλήρης απελευθέρωση όμως θα ισχύει μόνο στα καταστήματα που έχουν πλήρως εμβολιασμένους όλους τους εργαζόμενους!

Τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα στις 3 το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ενώ νωρίτερα στις 10 το πρωί συνεδριάζει η επιτροπή ειδικών, η οποία θα κάνει τις τελικές της εισηγήσεις.

Ο κ. Πλεύρης αναμένεται να ξεκαθαρίσει ότι στόχος στόχος της κυβέρνησης δεν είναι να τιμωρήσει τους ανεμβολίαστους, αλλά αφενός να επιστρέψουν στην κανονικότητα όσοι έχουν εμβολιαστεί σε αμιγείς χώρους εστίασης και αφετέρου να δοθεί ώθηση σε όσους δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί και αμφιταλαντεύονται.

  • Τα μαγαζιά της εστίασης με πλήρως εμβολιασμένο προσωπικό θα μπορούν να δέχονται πελάτες χωρίς περιορισμούς σε τετραγωνικά.
  • Οι εμβολιασμένοι θα έχουν ελευθερία κινήσεων ακόμη και σε “κόκκινες” περιοχές. Δηλαδή, θα μπορούν να μετακινούνται και τις μεταμεσονύκτιες ώρες από τη μία μέχρι τις 6 το πρωί.
  • Όσον αφορά σινεμά και θέατρα, οι επιχειρηματίες που επιλέγουν να επιτρέπουν στους χώρους τους αποκλειστικά εμβολιασμένους ή άτομα με πιστοποιητικό νόσησης θα μπορούν να έχουν 100% πληρότητα. Αν οι επιχειρηματίες επιλέξουν να δέχονται και πελάτες με rapid test 24 ωρών θα έχουν περιορισμό στη χωρητικότητα, όπως ισχύει σήμερα.

 

πηγή: virus.com.gr