top

Ανοικτό το ενδεχόμενο χορήγησης τρίτης δόσης για όλους πριν το τέλος του χρόνου

Πριν το τέλος του χρόνου ενδεχομένως να χρειαστεί να κάνουμε τρίτη δόση όλοι οι πολίτες σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου νωρίτερα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υποστήριξε το πρωί της Τετάρτης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση με την επιτροπή των ειδικών για την τρίτη δόση του εμβολίου χωρίς να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

«Οι εμβολιασμένοι δικαιούνται πλήρη προνόμια»

Ενόψει της ανακοίνωσης των προνομιών για τους εμβολιασμένους από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη στις 15:00, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι εμβολιασμένοι δικαιούνται και πρέπει να έχουν πλήρη προνόμια για μια κανονική ζωή. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι τα μέτρα αυτά πρέπει να αφορούν οριζόντια όλη τη χώρα, χωρίς διαφοροποίηση για «κόκκινες» περιοχές. Σχετικά με την αναφορά του λοιμωξιολόγου Μάριου Λαζανά ότι δεν ερωτήθηκε η επιτροπή των ειδικών για την χορήγηση περισσότερων ελευθεριών στους εμβολιασμένους, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι η απόφαση ελήφθη με δεδομένο τα αποτελέσματα των πολιτικών που εφαρμόστηκαν το καλοκαίρι. Στην πανδημία, πρόσθεσε, κανείς οφείλει να παρακολουθεί πως εξελίσσονται τα πράγματα, ενώ κάθε απόφαση έχει τα δικά της ρίσκα.

Η Επιτροπή συνεχίζει να είναι το επιστημονικό όργανο της πολιτείας

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο Υπουργός Υγείας είχε τονίσει ήδη από χθες στο Open ότι θα έδινε το παρών στην συνεδρίαση της Επιτροπής. Επίσης, σχετικά με τα όσα έχουν ακουστεί για την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε πως η επιτροπή θα συνεχίσει να είναι το επιστημονικό όργανο της πολιτείας. «Οι αποφάσεις λαμβάνονται από πολιτικούς και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να κρύβεται πίσω από επιστήμονες», ανέφερε.

www.news4health.gr