top, Ειδήσεις, Ελλάδα

Ο Θάνος Πλεύρης νέος υπουργός Υγείας

 

Ο Θάνος Πλεύρης αναλαμβάνει νέος υπουργός Υγείας, ενώ ο Βασίλης Κικίλιας μετακινείται στο υπουργείο Τουρισμού. Αναπληρώτρια αναλαμβάνει η γνωστή ιατρός κα Μίνα Γκάγκα, μέχρι πρότινος πρόεδρος του ΚΕΣΥ. Στη θέση της υφυπουργού παραμένει η κα Ζωή Ράπτη.

Ο κ. Πλεύρης είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπήρξε νομικός σύμβουλος του Υπουργού Υγείας κατά τα έτη 2012-2014. Είναι ιδρυτής της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας με την επωνυμία «Επιτήρηση Λοιμώξεων στην Υγεία» (ΕΠ.ΛΟΙ.Σ.Υ.) και έχει δημοσιεύσει αρκετές μελέτες επάνω σε κλινικές δοκιμές και τα δικαιώματα των ασθενών.

Έχει μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης με τίτλο «Η συναίνεση του ασθενούς σύμφωνα με το ελληνικό και γερμανικό ποινικό δίκαιο» και Διδακτορική Διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με τίτλο «Η ποινική ευθύνη στην ιατρική πράξη. Έρευνα και πειραματισμός με αντικείμενο τον άνθρωπο» με ειδίκευση στο ποινικό και ιατρικό δίκαιο.

Είχε εκλεγεί βουλευτής με τον ΛΑΟΣ στην Α΄ Αθηνών το 2007 και ευρωβουλευτής με τον ΛΑΟΣ στις ευρωεκλογές του 2009. Αποχώρησε από τον ΛΑΟΣ το 2012 μετά την απόφαση του προέδρου του Γ. Καρατζαφέρη να μη συνεργαστεί εκλογικά με τη ΝΔ και ακολούθως, εντάχθηκε στη ΝΔ.

Πρόσφατα, συμμετείχε και ήταν εισηγητής της ΝΔ στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή προς Διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δημήτριο Παπαγγελόπουλο κατά την άσκηση των καθηκόντων του.