top, Ειδήσεις, Μαγνησία

Στο «σκαμνί» του Ιατρικού Συλλόγου δύο αρνητές του κορωνοϊού

 

Από το Πειθαρχικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου θα περάσουν δύο γιατροί που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και με δημοσιεύματά τους στο facebook έχουν ταχθεί στο πλευρό αντιεμβολιαστών ή τηρούν μία στάση που υπονομεύει την ιατρική επιστήμη, διαδίδοντας fake news για την πανδημία που έχει κοστίσει τη ζωή πολλών συνανθρώπων μας. Ο πρώτος γιατρός κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις προ ημερών και ήδη ξεκίνησε η διαδικασία ελέγχου των πεπραγμένων μου. Τα μέλη της Επιτροπής “ξεσκονίζουν” δημόσιες τοποθετήσεις του, αλλά και το προφίλ του στο facebook, μέσω του οποίου έχει διασπείρει ψευδείς ή αντιεπιστημονικές απόψεις και θεωρίες. Το ίδιο πρόκειται να συμβεί τις επόμενες ημέρες με δεύτερο γιατρό, ο οποίος συνεχίζει να αμφισβητεί την πανδημία και να εκφράζει επικίνδυνες απόψεις, επηρεάζοντας ασθενείς του.

«Θεωρούμε οτι αυτοί οι “συνάδελφοι” δεν προσφέρουν καλές ιατρικές υπηρεσίες στους συνανθρώπους μας. Είναι αντιεπιστημονικές οι απόψεις που εκφράζουν. Καλούμε τον κόσμο να μην τις ακούει. Αυτές τις απόψεις εναντίον του εμβολίου ή της πραγματικότητας με μη ορθολογικά επιστημονικά επιχειρήματα, δεσμευόμαστε να επιληφθούμε των περιστατικών αυτών» επισημαίνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθύμης Τσάμης και συνεχίζει: «Είμαστε αποφασισμένοι να το πάμε μέχρι τέλος. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχουν συναδελφικότητες και άλλα τέτοια».

 Οι ποινές

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου υπάρχουν δύο ειδών ποινές. Η πρώτη είναι η χρηματική και η πιο σόβαρη, η στέρηση της ιατρικής ιδιότητας!

                                                                                                                                                                                                                          πηγή astra