Γιατροί, Ουρολόγος

“Φαλλοπλαστική: Επιμήκυνση και μεγέθυνση πέους” από τον Χειρουργό Ανδρολόγο-Ουρολόγο Νικόλαο Κολίτσα

Νικόλαος Δ. Κολίτσας 

Χειρουργός Ανδρολόγος- Ουρολόγος

Ειδικευθείς στην Ανδρολογία στο Πανεπιστήμιο Tottori, Ιαπωνίας

Πιστοποιημένος Χειρουργός Φαλλοπλαστικής, Μιλάνο, Ιταλίας

Διευθύνει το Laser Andrology Center

info@andrologos-ourologos.gr

www.andrologos-ourologos.gr

 

Το μέγεθος του πέους αποτελεί πηγή ανασφάλειας και άγχους για τον ανδρικό πληθυσμό. Δεν υπάρχει άνδρας στον κόσμο που δεν θα ήθελε να είναι το πέος του μερικά εκατοστά μεγαλύτερο.

Είναι η δημοφιλέστερη αισθητικού τύπου επέμβαση στους άνδρες. Μάλιστα, παρατηρήθηκε αύξηση στις επεμβάσεις αυτές, που ξεπέρασε το 70% σε σχέση με την τελευταία δεκαετία !!!

Το μήκος αποτελεί σημαντικό παράγοντα για το γυναικείο οργασμό. Η σεξουαλική διέγερση της γυναίκας αυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των νευρικών απολήξεων του κόλπου που μπορεί να ερεθίσει το πέος. Άρα, όσο μεγαλύτερο είναι το πέος, τόσο περισσότερες νευρικές απολήξεις του κόλπου θα πετύχει να ερεθίσει.

Επιπρόσθετα, ο οπτικός ερεθισμός συνιστά εξίσου σημαντικό παράγοντα, τη στιγμή που το πέος είναι το πρωταρχικό αρσενικό σεξουαλικό όργανο και παρέχει τον βασικό ερεθισμό στις γυναίκες.

Η Φαλλοπλαστική είναι η χειρουργική επέμβαση μεγέθυνσης του πέους, τόσο του μήκους όσο και του πάχους. Αποτελεί την μοναδική επιλογή των σύγχρονων ανδρών να αυξήσουν επιτυχώς το μέγεθος .

Το κέρδος  είναι δύσκολο να προβλεφθεί με απόλυτη ακρίβεια προεγχειρητικά. Με την βοήθεια του υπερηχογραφήματος  προσπαθούμε να υπολογίσουμε το μήκος του ανελκτήρα συνδέσμου πριν την επέμβαση , έτσι ώστε με υψηλές πιθανότητες να προβλέψουμε το αποτέλεσμα της επέμβασης.

 

«Όσο μεγαλύτερος είναι ο ανελκτήρας, τόσο περισσότερο αυξάνεται το μήκος του πέους».

 

Σε γενικές γραμμές η αύξηση του μήκους κυμαίνεται στα 3-4cm  ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις που μπορεί να φτάσει και τα 5cm.

 

Laser τεχνική επιμήκυνσης:

Το 1/3 του συνολικού μήκους του πέους βρίσκεται μέσα στην πύελο, «θαμμένο».  Στην ουσία η χειρουργική επέμβαση  προσπαθεί να «ξεθάψει», ένα τμήμα του πέους .

Πραγματοποιείται με  τομή στην βάση του πέους, στο τριχωτό μέρος του εφηβαίου. Για να επιτευχθεί η προώθηση της εσωτερικής μοίρας προς τα έξω, αποκόπτεται ο ανελκτήρας σύνδεσμος, ο οποίος συγκρατεί το πέος καθηλωμένο στο ηβικό οστό.

Πρέπει να κοπεί προσεκτικά ο ανελκτήρας σύνδεσμος διότι στο βαθύτερο τμήμα του βρίσκονται αγγεία και νεύρα. Για τον λόγο  χρησιμοποιείται Laser CO2 τελευταίας γενιάς .

Το laser παρέχει ακρίβεια στο κόψιμο, ελάχιστη απώλεια αίματος και ταχύτερη ανάρρωση συγκριτικά με τις παραδοσιακές τεχνικές.

Στο τέλος της επέμβασης εκτελείται  πλαστική δέρματος, για το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, με ράμματα απορροφησιμα.

Τα αποτελέσματα της επιμήκυνσης του πέους είναι μόνιμα. Συστήνεται αλλά είναι προαιρετικό να χρησιμοποιείται βοηθητικά και η συσκευή διάτασης του πέους για ένα χρονικό διάστημα, αλλά 40ημέρες μετά την επέμβαση για ένα ακόμη μεγαλύτερο αποτέλεσμα επιμήκυνσης.

Η πάχυνση του πέους πραγματοποιείται σε 3 στάδια :

 1. Λιποαναρρόφηση – συλλογή λίπους από την κοιλιακή χώρα ή από την έσω επιφάνεια των μηρών.
 2. Κάθαρση του λίπους . Η τεχνική Puregraft  θεωρείται η καλύτερη και εφαρμόζεται από τους περισσότερους  χειρουργούς Φαλλοπλαστικής. Πρόκειται για μία συσκευή η οποία διαχωρίζει  το λίπος από αίμα και τα περιττά λιπώδη στοιχεία. Στη συνέχεια εμπλουτίζεται με αυξητικούς παράγοντες.
 3. Εμφύτευση του λίπους κάτω από το δέρμα του πέους διαμέσου 2 πολύ μικρών τομών στη βάση του πέους.

Τα αποτελέσματα  έγχυσης λίπους συχνά δεν είναι μόνιμα. Συνήθως, το 50% του λίπους μέσα στον πρώτο χρόνο απορροφάται από τον οργανισμό. Αλλά το αυτόλογο λίπος είναι η επιλογή μας, γιατί είναι ακίνδυνο και δεν το απορρίπτει ο οργανισμός, αφού το θεωρεί δικό του. Για να αντιμετωπίσουμε το μειονέκτημα αυτό, εγχύουμε λίγο μεγαλύτερη ποσότητα αρχικά. Έτσι,  πετύχουμε το καλύτερο και πιο μόνιμο αποτέλεσμα.

 

Τι πρέπει να γνωρίζετε :

 1. Η νοσηλεία διαρκεί 1 ημέρα
 2. Η επέμβαση διαρκεί περίπου 1ώρα και 30 λεπτά.
 3. Πραγματοποιείται υπό καταστολή (μέθη , τοπική αναισθησία ) ή εναλλακτικά με γενική αναισθησία
 4. Επιστροφή στην εργασία σε 3 ημέρες.
 5. Η σεξουαλική αποχή επιβάλλεται για 40 ημέρες.

 

Η laser φαλλοπλαστική είναι μία ασφαλής επέμβαση :

 • ΔΕΝ επηρεάζεται η λειτουργικότητα του πέους.
 • ΔΕΝ επηρεάζεται η ούρηση.
 • ΔΕΝ επηρεάζεται η στύση.
 • Διατηρείται ο οργασμός και η εκσπερμάτιση.

Σε πολλές περιπτώσεις, τελικά, πίσω από την ανασφάλεια για το μέγεθος του πέους κρύβεται μια δυστυχισμένη ερωτική ζωή  ή χαμηλής αυτοεκτίμησης προσωπικότητα.

Επομένως αυξάνοντας το μέγεθος του πέους ένας άντρας εκτός από το αισθητικό αποτέλεσμα, κερδίζει κάτι επίσης πολύ βασικό, την χαμένη του αυτοπεποίθηση!!!