Το πεπόνι είναι από τα πιο δροσερά και καλοκαιρινά φρούτα, και έχουμε οκτώ λόγους για να το αγαπήσετε και εσείς.
Κάποιοι το λατρεύουν, κάποιοι προτιμούν το καρπούζι. Εμείς ανήκουμε στην κατηγορία που λατρεύει και τα δύο. Και μιας που έχουμε ήδη αφιερώσει ένα κείμενο στο πιο κόκκινο και δροσερό φρούτο του καλοκαιριού, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε και για το πεπόνι.
Αν νομίζατε πως επειδή δεν γίνεται συχνά κουβέντα για αυτό, το πεπόνι είναι φτωχό διατροφικά, γελιέστε. Αυτά είναι μερικά από τα οφέλη που έχει το γλυκό αυτό φρούτο για την υγεία μας.
Περιέχει βιταμίνη C, ζεαξανθίνη και καροτενοειδή (ειδικά το πεπόνι Κανταλούπε). Αυτά έχουν αντιοξειδωτική δράση που προστατεύει τα μάτια μας – και ειδικά τα καροτενοειδή που συνθέτουν την απαραίτητη βιταμίνη Α στον οργανισμό.
Ρυθμίζει τους ηλεκτρολύτες του οργανισμού
Το πεπόνι είναι πολύ καλή πηγή ηλεκτρολυτών όπως το κάλιο, και αποτελείται σε τεράστιο ποσοστό από νερό. Αυτό σημαίνει πως είναι ιδιαίτερα δυνατός μας σύμμαχος ως σνακ πριν ή μετά την προπόνηση.
Είναι κατάλληλο για διαβητικούς
Βρίσκεται αρκετά χαμηλά στον γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει ότι η κατανάλωσή του δεν πρόκειται να αυξήσει (και μετά να ρίξει) απότομα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, με αποτέλεσμα να είναι πολύ καλό φρούτο για ένα άτομο που πάσχει από διαβήτη. Το στομάχι μας το χωνεύει αργά, προσφέροντας σταθερή ενέργεια για πολλή ώρα.