Ειδήσεις, Εκδηλώσεις, Μαγνησία

Εκδήλωση με θέμα “ΔΩΣΕ ΕΛΠΙΔΑ ΔΩΣΕ ΖΩΗ” σήμερα στον Αγ. Ονούφριο

Το Κέντρο Πολιτισμού Ιωλκός, θέλοντας να στηρίξει το έργο του Συλλόγου “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”, διοργανώνει τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 7.30 μ.μ. στο Αρχοντικό Ζαφειρίου, στον Αγ. Ονούφριο, εκδήλωση με θέμα “ΔΩΣΕ ΕΛΠΙΔΑ ΔΩΣΕ ΖΩΗ”, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, γύρω από το ζήτημα της εθελοντικής δωρεάς αιμοποιητικών κυττάρων και την σημασία της προσφοράς τους , στον συνάνθρωπό μας.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν : H Ζαβαλίγκου Άρτεμις Ψυχολόγος, Εθελόντρια στο Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑ», η Γιαννίκου Εύη Κλινική Ψυχολόγος και ο Λεϊμονής Διονύσης Φιλόλογος, Συγγραφέας. Στην παρουσίαση της εκδήλωση θα είναι κοντά μας η δημοσιογράφος Πώποτα Ροσσάνα.

Λίγα λόγια για το πολύτιμο έργο του συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»

Ο σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Ιδρύθηκε το 2012 και αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα προσφοράς ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», με Πρόεδρο την Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO, Κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, προς τα παιδιά που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα και τις οικογένειές τους. Αυτό που διαφοροποιεί, όμως, τους δύο συλλόγους μεταξύ τους είναι ότι το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» αφ’ ενός μεν απλώνει τη δράση του και στους ενήλικες και ιδιαίτερα σε εκείνους που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών και αναζητούν το κατάλληλο μόσχευμα για να ξανακερδίσουν τη ζωή τους και αφ’ ετέρου εμπεριέχει στους σκοπούς του την έρευνα για τον καρκίνο.

Κύριοι σκοποί του Συλλόγου είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης γύρω από το ζήτημα της εθελοντικής δωρεάς αιμοποιητικών κυττάρων και τη σημασία της προσφοράς τους σε ασθενείς που χρειάζονται μεταμόσχευση, και κατ’ επέκταση την με κάθε τρόπο προσπάθεια αύξησης του αριθμού των Εθελοντών Δοτών μυελού των οστών στη χώρα μας και την εγγραφή τους στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών. Μέχρι σήμερα, έχουν εγγραφεί 131.000 εθελοντές δότες μυελού των οστών ενώ 224 έχουν βρεθεί συμβατοί και έχουν προσφέρει μόσχευμα, μεγαλώνοντας όλο και περισσότερο την αλυσίδα αγάπης.