Εκδηλώσεις, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, ΛΑΡΙΣΑ

Βραδινός αγώνας δρόμου κατά των ναρκωτικών στη Λάρισα: Την Κυριακή 26 Ιουνίου τρέχουμε για τη ζωή!

Βραδινό αγώνα δρόμου κατά των ναρκωτικών και των εξαρτήσεων διοργανώνει την Κυριακή 26 Ιουνίου  στις 8 μ.μ. στην κοίτη του Πηνειού στη Λάρισα,  το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών –  Παράρτημα Λάρισας και ο ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας  υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και με τη συμμετοχή της  Περιφερειακής  Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Ο Αγώνας διοργανώνεται στο πλαίσιο της  «Παγκόσμιας  Ημέρας κατά των Ναρκωτικών και της διακίνησης τους» στέλνοντας μήνυμα για μια ζωή ελεύθερη από ουσίες.

Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε σχετικά με την διοργάνωση του αγώνα τονίστηκαν τα ακόλουθα:

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας:

Ένας ξεχωριστός αγώνας   δρόμου,  ένα αγώνας για τη ζωή. Την Κυριακή 26 Ιουνίου στις 8  το βράδυ, τρέχουμε στην κοίτη του Πηνειού  και στέλνουμε μήνυμα  κατά των ναρκωτικών και των εξαρτήσεων. Ενώνουμε δυνάμεις με το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών,  τον ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας,  σημαντικό συνεργάτη και αρωγό σε αθλητικές διοργανώσεις και πρωταθλήματα και την Περιφερειακή  Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Ευχαριστούμε τους εθελοντές που βρίσκονται κοντά μας και συνδράμουν. Τρέχουμε για να βγούμε  πρώτοι στη ζωή.   Στον αγώνα κατά της κοινωνικής μάστιγας  των ναρκωτικών  είμαστε όλοι μαζί.  Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει έμπρακτα την πρόληψη και την απεξάρτηση,  χρηματοδοτώντας  δομές και δράσεις όπως το Εργαστήρι Ζωής του Κέντρου Πρόληψης  ΟΚΑΝΑ με τα βραβευμένα,  καινοτόμα προγράμματα  πρόληψης και συμβουλευτικής, τα κτίρια   ΚΕΘΕΑ σε Λάρισα και  Βόλο, Κινητή Μονάδα  ΚΕΘΕΑ στη Λάρισα και προγράμματα επανένταξης.

Ηλίας Καφφές, Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας:

Ένα αγώνας διαφορετικός, χωρίς νικητές, χωρίς επιδόσεις. Νικήτρια είναι μόνο η συμμετοχή. Ένας αγώνας που μεταδίδει τα μηνύματα της ευγενούς άμιλλας, του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, του «ευ αγωνίζεσθαι». Η  ενασχόληση με τον αθλητισμό  είναι όχημα διαφυγής από την καθημερινότητα. Για  τη  νεολαία   ο αθλητισμός αποτελεί διέξοδο στα σημερινά της  αδιέξοδα. Οφείλουμε όλοι να κάνουμε μεγαλύτερα βήματα για την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών. Να κινηθούμε στην πρωτογενή πρόληψη, στα στεγνά προγράμματα θεραπείας , στην επανένταξη. Το σύνθημα «Ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις» μας αφορά όλους. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό που βρίσκεται πάντα κοντά σε κάθε μας πρόβλημα, σε κάθε μας δράση. Ο αθλητισμός και ο πολιτισμός στη Θεσσαλία του χρωστούν πολλά. Ξέρει να δίνει λύσεις στα προβλήματα που μας απασχολούν».

Αγνή Σεφεριάδου, Ψυχολόγος, Αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των

Ναρκωτικών:

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών  φέτος αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς είναι παρόντες όλοι οι παράγοντες -κοινωνικοί, ψυχολογικοί, οικονομικοί- που ευνοούν την έναρξη και την επιδείνωση της χρήσης και της εξάρτησης. Τα δυόμιση χρόνια πανδημίας σηματοδοτήθηκαν από το άγχος για την ίδια τη ζωή, από κοινωνική απομόνωση, από αναστολή κάθε είδους δημιουργικής δραστηριότητας. Όλοι οι επίσημοι Οργανισμοί έχουν καταγράψει αύξηση της χρήσης των ουσιών τόσο  διεθνώς  όσο και στη χώρα μας.  Χαρακτηριστικά, τον Μάρτιο 2021 η χρήση κάνναβης έφτασε στο 10% του πληθυσμού της Αττικής. Σε αυτές τις συνθήκες μόνο ελεύθερη και ατομική επιλογή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η τοξικομανία.  Ο αγώνας ενάντια στα ναρκωτικά δεν αρκείται στο σύνθημα «Just Say No»,  απαιτεί πάλη για όλα αυτά που χρειάζεται ο άνθρωπος για να ζήσει. Καλούμε τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για το φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των ναρκωτικών. Σε αυτό το ταξίδι της ζωής, σας καλούμε  να είστε συνοδοιπόροι.

Νικόλαος Ζέρβας, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας:

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή την εκδήλωση, η οποία προάγει τη ζωή και την ανεξαρτησία. Ο στόχος της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι  να δημιουργήσει ολοκληρωμένες προσωπικότητες που να αντιμετωπίζουν τη ζωή θετικά και με σθένος. Καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα, μαθητές,  εκπαιδευτικούς  και τους γονείς να συμμετέχουν ενεργά σε αυτό τον αγώνα και να αναδείξουν το σπουδαίο νόημα της ανεξαρτησίας, της συμμετοχής, των υψηλών αξιών και ιδανικών.