Εκδηλώσεις, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ, Μαγνησία

Διαρκής αγώνας ζωής για 4.000 θαλασσαιμικούς – Εκδήλωση στον Βόλο

Τον δικό τους αγώνα ζωής δίνουν καθημερινά 4.000 πανελλαδικά και 150 στη Μαγνησία πάσχοντες από θαλασσαιμία. Η Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας γιορτάστηκε με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο συγκρότημα Τσαλαπάτα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πάσχοντες που έστειλαν τα δικά τους μηνύματα, αλλά και εκπρόσωπο φορέων που στηρίζουν τη προσπάθειά τους.

Η πρόεδρος του συλλόγου πασχόντων από θαλασσαιμία στον νομό Μαγνησίας κ. Δέσποινα Λουκάκη δήλωσε πως «Η χθεσινή εκδήλωση ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Θαλασσαιμίας, είχε ως στόχο μεταξύ άλλων να στείλει το μήνυμα της ενότητας, ώστε οι 4000 θαλασσαιμικοί σε πανελλήνιο επίπεδο, να μπορούν να έχουν ισότιμη θεραπευτική αντιμετώπιση, πρόσβαση σε νέες θεραπείες αλλά και κοινωνική ένταξη. Μέλημά μας είναι όσο το δυνατόν περισσότερο άνθρωποι να είναι εθελοντές αιμοδότες, καθώς το αίμα είναι τόσο πολύτιμο για εμάς».

Η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως «Η 8η Μαΐου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την Παγκόσμια Οργάνωση Θαλασσαιμίας ως Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας), με στόχο την ενθάρρυνση των επιστημόνων σε όλο τον κόσμο για την καλύτερη αντιμετώπιση της ασθένειας, καθώς και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι θαλασσαιμικοί.

Ο πάσχων από Θαλασσαιμία (μεσογειακή αναιμία) χρειάζεται τακτικές μεταγγίσεις αίματος για να διατηρήσει σε φυσιολογικά επίπεδα την αιμοσφαιρίνη του οργανισμού του, γι’ αυτό και η προσφορά αίματος από τους Εθελοντές Αιμοδότες θεωρείται ανεκτίμητη.

Με αφορμή αυτή την σημαντική ημέρα, βροντοφωνάζουμε πως είμαστε εδώ, οι 4.000 περίπου πάσχοντες από Θαλασσαιμία, διεκδικούμε από όλους τους αρμόδιους φορείς να μας ακούσουν και να δώσουν λύσεις στα πάγια αιτήματα της Ομοσπονδίας μας για επάρκεια αίματος, για καλύτερη υγεία, για την στήριξη της επιστημονικής κοινότητας και των μονάδων Μ.Α στα δημόσια νοσοκομεία,  για την άμεση αύξηση του επιδόματος μας και την άμεση πρόσβαση στην εργασία».

e-thessalia.gr