Ειδήσεις, ΛΑΡΙΣΑ

Συνεργασία Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Θεσσαλίας με Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Λαρισαίων

Συνάντηση Εργασίας με σκοπό την συνδιοργάνωση δράσεων πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι διευθυντές των δύο υπηρεσιών Γιώργος Ζήγρας και Ευθυμία Ζιώγα αντίστοιχα, η προιστάμενη του τμήματος  Διεύθυνσης Υγείας Γεωργία Ντέλλα, η γιατρός του τμήματος Βάγια Δοξαρά, καθώς και τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα ΡΟΜΑ Αγλαία Τζιότζιου, Εύη Μπουκόρου, Δήμητρα Παπαστεργίου και Θάνος Παπαθεοδώρου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με σκοπό τον εκ νέου προγραμματισμό των δράσεων που αφορούν σε θέματα υγείας και που υλοποιούνται χρόνια ανάμεσα στις δύο υπηρεσίες και έχουν επηρεαστεί λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκε στους επαγγελματίες υγείας το πρόγραμμα REACH που υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων με τον Δήμο Χαλανδρίου και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και αφορά στην πρόσβαση των γυναικών ΡΟΜΑ στην υγεία. Τα στελέχη των υπηρεσιών θα εμπλακούν στην εκπαίδευση των διαμεσολαβητριών υγείας που θα προκύψουν από τις γυναίκες ΡΟΜΑ οι οποίες θα εκπαιδευτούν από το πρόγραμμα. Παράλληλα συζητήθηκε η συνεργασία σε εκπαιδευτικά προγράμματα και ενημερώσεις που αφορούν σε θέματα υγείας σε ωφελούμενους των διαφόρων δομών του Δήμου που θα καλύπτουν άτομα διαφορετικών ηλικιών.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Για πληροφορίες Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων Οικονόμου Εξ οικονόμων 8Α και Ρούσβελτ τηλ 2410680242 email kkoinotitas@larissa.gov.gr,  Παράρτημα Ρομά Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων, Δημοσθένους 45 Νέα Σμύρνη, τηλ. 2410-231.122, email kkoinotitasroma@larissa.gov.gr