ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΟΜΟΡΦΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ

Φάρμακα σε ιδρύματα προσφέρει η δομή της Κοινωνικής Μέριμνας

Στήριξη σε ιδρύματα και φορείς προσφέρει η Κοινωνική Μέριμνα που αποτελεί τη διάδοχη κατάσταση του παλιού Κοινωνικού Φαρμακείου, στο πλαίσιο συνεργασίας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας και της Μητρόπολης Δημητριάδος.
Ήδη έχουν βοηθηθεί με φάρμακα Κέντρα Υγείας, Νοσοκομείο, Γηροκομεία και στόχος είναι η συνέχιση αυτής της πολύτιμης βοήθειας. Συμπαραστάτες στην όλη προσπάθεια είναι οι φαρμακοποιοί και οι πολίτες που προσφέρουν φάρμακα τα οποία δεν χρειάζονται και βέβαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους συνανθρώπους τους.
Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού συλλόγου Μαγνησίας κ. Κώστας Ματσιόλης ανέφερε πως σε συνεργασία του Φαρμακευτικού Συλλόγου με τη Μητρόπολη Δημητριάδος λειτουργεί η δομή της Κοινωνικής Μέριμνας, η οποία στεγάζεται στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου.
«Η Κοινωνική Μέριμνα έχει ως στόχο τη στήριξη ιδρυμάτων και άλλων φορέων με φάρμακα. Μάλιστα, επειδή η κοινωνία ανοίγει σιγά-σιγά, θέλουμε να ενεργοποιήσουμε ακόμη περισσότερο τη δομή. Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τους συναδέλφους φαρμακοποιούς, ώστε να ενισχύσουν τη δομή και ήδη υπάρχει ανταπόκριση. Ο σκοπός της εθελοντικής μας δράσης είναι να συνδράμουμε στις δομές της περιοχής με φάρμακα. Και αυτές οι δομές μπορεί να είναι Κέντρα Υγείας, Νοσοκομείο, Γηροκομείο Βόλου, όπου ήδη έχουμε προσφέρει φάρμακα. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα προσπαθούμε να προσφέρουμε και στο Γηροκομείο Καναλίων. Επίσης καλούμε τους συμπολίτες μας, αν έχουν φάρμακα που δεν τα χρειάζονται, να ενισχύσουν τη δομή μας, την Κοινωνική Μέριμνα, στηρίζοντας την προσπάθεια που καταβάλλουν οι φαρμακοποιοί.
Βρισκόμαστε σε άριστη συνεργασία με το μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο. Μάλιστα αν χρειαστεί, θα διαθέσουμε φάρμακα και σε περιοχές εκτός Μαγνησίας. Άλλωστε ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι σε εξέλιξη».
Παλιότερα από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Μαγνησίας λειτουργούσε το Κοινωνικό Φαρμακείο που ουσιαστικά ήρθε για να καλύψει ανάγκες ευάλωτων κοινωνικών ομάδων μέσα στην οικονομική κρίση. Τη θέση αυτή της δομής έχει λάβει εδώ και τρία χρόνια η Κοινωνική Μέριμνα. Βέβαια μεσολάβησε η πανδημία, όπου όπως ήταν φυσικό, υπήρξε μια υποτονικότητα, αλλά με το άνοιγμα της κοινωνίας, επιστρέφει δυναμικά.
Μέσα στις εθελοντικές δράσεις του Φαρμακευτικού Συλλόγου εντάσσεται και η αιμοδοσία που σχεδιάζεται για τα τέλη Μαΐου, ώστε να ενισχυθεί η τράπεζα αίματος.

Για Ουκρανία

Να συνταχθεί με την πρόταση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για τη συγκέντρωση υγειονομικού υλικού και οικονομικής βοήθειας για την Ουκρανία, μέσω όλων των Συλλόγων της χώρας, αποφάσισε και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας.
Μετά από επικοινωνία με τα γραφεία του τοπικού Ερυθρού Σταυρού αποφασίστηκε η συγκέντρωση του φαρμακευτικού υλικού στα γραφεία του Συλλόγου μέχρι και την Παρασκευή 18 Μαρτίου, προκειμένου να μεταφερθούν με ευθύνη του Ερυθρού Σταυρού Βόλου στα κεντρικά της Αθήνας.
Όσοι φαρμακοποιοί επιθυμούν να συνδράμουν σε αυτή τη νέα πρωτοβουλία του Συλλόγου μπορούν να το κάνουν μέσο των δυο φαρμακαποθηκών της περιοχής, όπως έγινε και τις προηγούμενες φορές ή και κατά μόνας φέρνοντας στα γραφεία του Συλλόγου το φαρμακευτικό υλικό που επιθυμούν.
Εάν κάποιος φαρμακοποιός το επιθυμεί μπορεί να συμβάλει και οικονομικά καταθέτοντας χρήματα στον λογαριασμό Τράπεζα: EUROBANK Δικαιούχος: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Αρ. Λογ/σμού: 0026.0240.30.0201205013, IBAN: GR260260240000030020120501. Προσοχή: Όλες οι καταθέσεις θα πρέπει να φέρουν την ένδειξη «Ουκρανία». Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα: 210 36 09 825 και 210 36 11 425.

πηγή: e-thessalia.gr