Διαιτολόγος, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ

Συνεργασία της Νίκης Βόλου με την Διατροφολόγο-Διαιτολόγο RD,MMedSci Νότα Μπλούχου

Ο ρόλος της διατροφής είναι καθοριστικός παράγοντας και στην απόδοση και στην επίδοση ενός αθλητή και η εφαρμογή ενός κατάλληλου διατροφικού προγράμματος πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνηση είναι ιδιαιτέρως σημαντική.

Γι αυτό τον λόγο, ο Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» ανακοινώνει τη συνεργασία του με τη Διατροφολόγο-Διαιτολόγο RD,MMedSci Νότα Μπλούχου , η οποία θα συμβουλεύει τους αθλητές και τις αθλήτριες του Συλλόγου για να έχουν μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.

Ο Πρόεδρος του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» Στέργιος Φάτσης, τόνισε ότι «Τα οφέλη από µια σωστή ισορροπημένη διατροφή για έναν αθλητή είναι πολλαπλά, τόσο για τη σωματική του όσο και την πνευματική και ψυχική του υγεία. Μια σωστή διατροφή, λειτουργεί ευεργετικά στην προπόνηση αλλά και στη μείωση των τραυματισμών. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα και καλωσορίζουμε στον Σύλλογο την κ. Μπλούχου και την ευχαριστούμε για τη συνεργασία της».

Σύντομο βιογραφικό

Η Νότα Μπλούχου, είναι απόφοιτος του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας του τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Πρώην επιστημονικός συνεργάτης της Γ΄ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στο τμήμα ενδοκρινολογικών  διαταραχών και σακχαρώδους διαβήτη παίδων και εφήβων.

Πρώην Επιστημονικός συνεργάτης στο γαστρεντερολογικό ιατρείο της Παιδιατρικής κλινικής του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Γ.Γεννηματάς.

Πρώην επιστημονικός συνεργάτης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Πρώην επιστημονικός συνεργάτης των κατασκηνώσεων της ΧΑΝΘ.

Πρώην ακαδημαϊκός υπότροφος στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Το συγγραφικό έργο περιλαμβάνει δημοσιεύσεις-ανακοινώσεις σε συνέδρια αλλά και άρθρα σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Βασικό στέλεχος της συγγραφικής ομάδας δημιουργίας προγράμματος διατροφικής εκπαίδευσης που εκπονείται από το Υπουργείο Παιδείας και την ΕΔΔΕ(Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος) στα σχολεία.

Έχει συνεργασία με αθλητικούς συλλόγους και μεμονωμένους αθλητές αλλά και βιωματικές δραστηριότητες – ομιλίες σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Κ.ΑΠ.Η, ΚΔΑΠ και Συνεταιριστικούς Συλλόγους.

Από το 2015-2018 διετέλεσε γραμματέας στην ΕΔΔΕ για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και πρόσφατα εκλέχτηκε Αντιπρόεδρος ΕΔΔΕ και Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος ΕΔΔΕ Θεσσαλίας.