ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ, ΛΑΡΙΣΑ

Δωρεάν σεμινάριο πρακτικής και λεκτικής αυτοάμυνας για γυναίκες και έφηβες

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας και το Πανεπιστήμιο των Πολιτών σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση NIMERTIS ACTION ART υλοποιoύν τρίωρο σεμινάριο πρακτικής και λεκτικής αυτοάμυνας για γυναίκες και έφηβες άνω των 13 ετών, το Σάββατο & την Κυριακή 4 & 5 Δεκεμβρίου 2021. Το σεμινάριο υλοποιείται στο πλαίσιο της “Λάρισα-Πόλη που Μαθαίνει” στους χώρους του 25ου Δημοτικού Σχολείου (1ης Μεραρχίας 2).

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρακτική αυτοάμυνας διάρκειας 90 λεπτών και λεκτική αυτοάμυνα διάρκειας 90 λεπτών. Στην ενότητα της πρακτικής αυτοάμυνας οι συμμετέχουσες θα έρθουν σε επαφή με απλές πρακτικές αντιμετώπισης και αποφυγής σωματικής βίας βασισμένες στην πολεμική τέχνη SHAOLIN KUNG FU, καταρρίπτοντας το μύθο ότι θα πρέπει κάποια/ος να έχει μυϊκή δύναμη. Στην ενότητα λεκτικής αυτοάμυνας περιέχονται τεχνικές ενσυνείδησης για τις εκπαιδευόμενες ως προς τον ίδιο τους τον εαυτό, να βάζουν τα όριά τους, να αντιμετωπίζουν την βία μόνο με τη στάση του σώματος, το λόγο και το βλέμμα.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση, η ενδυνάμωση και η συνειδητοποίηση της δύναμης που ο κάθε άνθρωπος κρύβει μέσα του ώστε να μπορέσει να σταματήσει κάθε έκφανση της έμφυλης βίας.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τη δασκάλα της γυναικείας ομάδας αυτοάμυνας Άντα Τσαρέα, αναγνωρισμένη ακτιβίστρια από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο E.I.G.E για την ισότητα των γυναικών, και αντιπρόεδρο του NIMERTIS ACTION ART βραβευμένο από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων για την πολιτιστική και ακτιβιστική του δράση.

Την ευθύνη για την υλοποίηση του προγράμματος έχει το Τμήμα Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων.

Ακολουθώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο αναφορικά με τα μέτρα προστασίας από τον Covid 19, οι συμμετέχουσες θα επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού rapid test 48ωρου. Επίσης, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για όλους (εμβολιασμένους και μη), η απολύμανση των χεριών καθώς και η τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου.

Οι αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά έως την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021 στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/1EtEfTmgEAIV7-lrSjs3G6pB75pNe-SfscCWPRl3coqY/edit

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2410680249, 2410680250 (Τμήμα Δια Βίου Μάθησης)