Γυναίκα, Γυναικολόγος, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ

“Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών” από τον Γυναικολόγο Αναπαραγωγής Καμπαγιάννη Απόστολο

Καμπαγιάννης Απόστολος

Ιατρός Γυναικολογίας και Αναπαραγωγής

Πιστοποιημένος Ιατρός Συνδρόμου Πολυκυστικών Ωοθηκών (International Society Gynecological Endocrinology – ISGE)

Συνεργάτης Μονάδας Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Fertilia by Genesis

 

To Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών ( PCOS ) είναι η πιο συχνή ορμονική διαταραχή στις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας και ο συχνότερος λόγος υπογονιμότητας λόγω διαταραχών ωορρηξίας.

 

Οι γυναίκες με το PCOS θα καταφέρουν να έχουν τον ίδιο αριθμό παιδιών με τις γυναίκες που δεν έχουν το Σύνδρομο, αρκεί να υπάρξει έγκαιρη διάγνωση, σωστός οικογενειακός προγραμματισμός και εξειδικευμένη και εξατομικευμένη προσέγγιση, σε περίπτωση που χρειαστεί η βοήθεια ενός ειδικού ιατρού αναπαραγωγής.

 

Η πολυπλοκότητα και η ετερογένεια του Συνδρόμου δημιουργούν διαφορετικές κλινικές μορφές. Είναι υπό διερεύνηση αν οι διαφορετικές αυτές μορφές έχουν διαφορετική πρόγνωση για την αναπαραγωγική ικανότητα της γυναίκας ή για τις επιπλοκές του Συνδρόμου. Η κλινική εμπειρία δείχνει πως κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και υπάρχουν γυναίκες ( ιδίως αυτές με την πλήρη μορφή του Συνδρόμου ) που χρειάζονται ιδιαίτερα προσεκτική αντιμετώπιση.

 

Η Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή αποτελεί ένα βασικό εργαλείο για την επίτευξη εγκυμοσύνης σε υπογόνιμες γυναίκες με PCOS, όταν άλλες θεραπείες έχουν αποτύχει. Η χρήση νεότερων πρωτοκόλλων και φαρμάκων προσφέρουν απόλυτη ασφάλεια στις γυναίκες με το PCOS και μειώνουν σημαντικά (έως και εξαφανίζουν) την πιθανότητα εμφάνισης Συνδρόμου Υπερδιέγερσης Ωοθηκών, χωρίς να υπάρχει μείωση στα ποσοστά επιτυχίας.

 

Βασικός μας στόχος στη Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Fertilia by Genesis είναι η γέννηση ενός υγιούς μωρού. Γνωρίζοντας την οικογενή προδιάθεση του Συνδρόμου και την μετάδοσή του ήδη κατά την ενδομήτρια ζωή, ακολουθούμε συγκεκριμένα πρωτόκολλα που να διασφαλίζουν την επίτευξη των ιδανικότερων συνθηκών για μία εγκυμοσύνη χωρίς προβλήματα και για μία υγιή μητέρα και παιδί στο παρόν, αλλά και στο μέλλον

 

Ο κος Απόστολος Καμπαγιάννης είναι συνεργάτης της νέας υπερσύγχρονης Μονάδας Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Fertilia by Genesis. Ως μέρος του μεγαλύτερου μαιευτηρίου της Βόρειας Ελλάδας, η Fertilia by Genesis προσφέρει στα ζευγάρια τη δυνατότητα πρόσβασης σε όλο το εύρος των υπηρεσιών της κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ που σχετίζονται με το ταξίδι της γονιμότητας, από τη διενέργεια εξετάσεων γονιμότητας και επεμβάσεων αντιμετώπισης υπογονιμότητας έως τον τοκετό, αποφεύγοντας έτσι τις μετακινήσεις, τη γραφειοκρατία και προ παντός απολαμβάνοντας την ασφάλεια και την εξειδίκευση που προσφέρει η κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ.

 

 

Fertilia by Genesis

Εντός Μαιευτικής, Γυναικολογικής, Χειρουργικής κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ

Τέρμα 17ης Νοέμβρη Πυλαία

Θεσσαλονίκη

555 35