Εκδηλώσεις, Μαγνησία

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ» ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 2021

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας Ψυχικής Υγείας (10 Οκτωβρίου), ο Τομέας Ψυχικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου «Αχιλλοπούλειο» πρόκειται να πραγματοποιήσει, εκπομπή στην ΕΡΤ Βόλου, την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου στις 12:00 το μεσημέρι. Οι συμμετέχοντες θα μιλήσουν για θέματα σχετικά με την ψυχολογική επιβάρυνση των ανθρώπων που νοσηλεύθηκαν λόγω Covid-19, των οικείων τους και του υγειονομικού προσωπικού που απασχολήθηκε στα Covid τμήματα, αλλά και την ψυχολογική υποστήριξη που αυτές οι ομάδες έλαβαν από τους επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου.

Στην εκπομπή καταθέτουν τις απόψεις και τις εμπειρίες οι:

1.Κουκουβίνη Ευτυχία, Υπεύθυνη του Γραφείου Ψυχολόγων:«Η εμπειρία μας από την οργάνωση και διεξαγωγή της ψυχολογικής υποστήριξης στους ασθενείς που νοσηλεύθηκαν στους Θαλάμους Αρνητικής Πίεσης, στις κλινικές Covid, τους οικείους τους και το νοσηλευτικό προσωπικό που απασχολήθηκε στα Covid τμήματα».

2.Αβαγιανού Πηνελόπη, ψυχολόγος του Παιδοψυχιατρικού τμήματος:«Νοσηλεύοντας παιδιά και εφήβους στις κλινικές Covid. Υποστήριξη των ίδιων και του οικογενειακού πλαισίου».

3.Μπεκιώτης Αλκιβιάδης, αποθεραπευθείς, μετά από νόσηση λόγω Covid-19.«Η εμπειρία μου από την νοσηλεία μου στους Θαλάμους Αρνητικής Πίεσης και την Β΄ Covid κλινική».

4.Μωραίτου Ιωάννα, ψυχολόγος του Κέντρου Ψυχικής Υγείας:«Η εμπειρία μας από την ανταπόκριση στα αιτήματα για επείγουσα παρέμβαση σε νοσηλευόμενους στα Covid τμήματα».

5.Μάνδρος Χαράλαμπος, Ιατρός, Επιστημονικά Υπεύθυνος των κλινικών Covid:«Η εμπειρία μου από τον συντονισμό των Covid κλινικών και την ευθύνη της ιατρικής φροντίδας των ασθενών που νοσηλεύθηκαν σε αυτές».

6.Μιχολίτση Μαρία, νοσηλεύτρια, Συντονίστρια σε δύο κλινικές Covid. «Η εμπειρία μας από την νοσηλεία και φροντίδα ασθενών που νοσηλεύθηκαν λόγω Covid-19 και της συμμετοχής στις ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης του νοσηλευτικού προσωπικού». Συντονίζει η Υποδιευθύντρια Νοσηλευτικής του Τομέα Ψυχικής Υγείας Χρυσάνθη-Βασιλική Κορώνη.

Οι ακροατές μπορούν να συντονιστούν στην ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ στους 100,7 και 101,2 στα FM και διαδικτυακά στη σελίδα https://www.ertnews.gr/news/perifereiakoi-stathmoi/volos/ για να παρακολουθήσουν την εκπομπή.