ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ, Μαγνησία, Πλαστικός Χειρουργός

“Οι «διασημότερες» επεμβάσεις & θεραπείες της Πλαστικής Αισθητικής Χειρουργικής….!” από τον Πλαστικό Χειρουργό Πάτση Κωνσταντίνο

 Πάτσης Κωνσταντίνος
Πλαστικός Χειρουργός
Πλαστική Επανορθωτική & Αισθητική Χειρουργική
Bόλος : Κ. Καρτάλη 172
Τ. 2421-404084 – info@drpatsis.gr
www.drpatsis.com

 

 

Η πλαστική χειρουργική είναι η «αγαπημένη» ειδικότητα κάθε ανθρώπου που επιθυμεί να βλέπει την ομορφότερη εκδοχή του εαυτού του κάθε φορά που κοιτάζει τον καθρέφτη του…

 

Στατιστικά η διείσδυση της πλαστικής χειρουργικής στον ευρύτερο πληθυσμό είναι αλματώδης, καθώς όλο και περισσότεροι άντρες & γυναίκες απευθύνονται στον πλαστικό χειρουργό τους για να βελτιώσουν ό,τι τους ενοχλεί στο πρόσωπο ή το σώμα. Η μεγάλη ανταπόκριση της πλαστικής, έχει ταυτόχρονα προκαλέσει και την παραποίηση της από ιατρούς άλλων ειδικοτήτων που «εκτελούν» (κυριολεκτικά και μεταφορικά) ιατρικές πράξεις πλαστικής χειρουργικής χωρίς κάν τα τυπικά, ουσιαστικά ή ακόμα και νομικά εχέγγυα. Φυσικά, ακόμα περισσότεροι μη γιατροί εμπλέκονται σε ανάλογες… « εκτελέσεις», με τα προφανώς αναμενόμενα αποτελέσματα. Στην εποχή της πληροφόρησης όμως, αυτό δεν είναι πρόβλημα καθώς η ενημέρωση (ακόμα και τηλεφωνικά) από επίσημους φορείς (όπως οι κατά τόπους ιατρικοί σύλλογοι)  είναι έγκυρη και κατατοπιστική για την ειδίκευση κάθε θεράποντα ή… «θεράποντα».

 

Ανάμεσα στις πολλές πραγματικά θεραπείες και επεμβάσεις , ξεχωρίζουν….

 

  • Η αυξητική στήθους! Διαχρονικά, η δημοφιλέστερη επέμβαση της πλαστικής. Καθόρισε τα αισθητικά πρότυπα ολόκληρων δεκαετιών με πολλές διάσημες γυναίκες να καθοδηγούν το γυναικείο φύλλο στον μαγικό κόσμο της θηλυκότητας και την έννοια της «διόρθωσης αυτού που η φύση τους στέρησε». Η εξέλιξη της επέμβασης τα τελευταία χρόνια , τόσο τεχνικά όσο και σαν τεχνολογία των ενθεμάτων σιλικόνης, εξασφάλισε τη φυσικότητα των αποτελεσμάτων , όπως ακριβώς η σύγχρονη γυναίκα επιθυμεί! Παράλληλα, η ανόρθωση στήθους, με ή χωρίς ενθέματα είναι πλέον μια από τις δημοφιλέστερες επεμβάσεις πλαστικής. Σύμφωνα με τα αμερικάνικά δεδομένα, για το 2019 μόνο, στις Η.Π.Α διενεργήθηκαν 281.000 αυξητικές στήθους και 146.000 ανορθώσεις.

  • Η Λιποαναρρόφηση! Επέμβαση που από το 1985 ώς σήμερα, παρέχει τη μόνιμη διόρθωση του σχήματος των περιοχών που μας ενοχλούν. Πρακτικά, αφαιρείται το παραπανίσιο λίπος από τα «ψωμάκια», την κοιλιά, τα πόδια, τα μπράτσα, την πλάτη, τα γόνατα, τους γλουτούς , ακόμα και το πρόσωπο. Η εξέλιξη του ιατρικού εξοπλισμού και των τεχνικών πλαστικής ήταν ραγδαία τα τελευταία 10χρόνια και σήμερα ο πλαστικός έχει στη διάθεση του πολλά όπλα για την καταπολέμηση του «τοπικού πάχους» αλλά και τη σμίλευση και γλυπτική του σώματος. Η λιποαναρρόφηση με διεγχειρητικούς υπερήχους, είναι σήμερα η αιχμή του δόρατος στο πεδίο αυτό. Στις ΗΠΑ, για το 2019, καταγράφηκαν 271.000 λιποαναρρόφησεις. Παρά την «άνθηση» πολλών αναίμακτων και μη επεμβατικών «λιποαναρρόφήσεων» , και παρά τον κατάχρηση του όρου «λιποαναρρόφηση», η συγκεκριμένη επέμβαση είναι απλά ο μόνος τρόπος για το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα και μάλιστα με χαώδη διαφορά από οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση.
  • Η κοιλιοπλαστική ! Η επίπεδη κοιλιά δελέαζε ανέκαθεν αλλά και αποτελούσε «άπιαστο» στόχο για την πλειοψηφία των γυναικών & των ανδρών. Η κοιλιοπλαστική είναι η επέμβαση που «φέρνει» την επίπεδη κοιλιά …στο σώμα σας. Οι νέες τεχνικές εξασφαλίζουν την απροβλημάτιστη και σύντομη ανάρρωση, την ελάχιστη αποθεραπεία και την ασφάλεια σας, ταυτόχρονα με μόνιμα και εντυπωσιακά αποτελέσματα. Χαρακτηριστικά, ενώ με τις παλαιότερες τεχνικές απαιτείται τουλάχιστον 48ωρη νοσηλεία, με τις νέες (που απαιτούν φυσικά τον ανάλογο ιατρικό εξοπλισμό & εκπαίδευση) δε χρειάζονται παρά ελάχιστες ώρες.Τα δεδομένα των ΗΠΑ για το 2019 είναι 141.000 επεμβάσεις κοιλιοπλαστικής.

 

  • Η Βλεφαροπλαστική ! Ο τρόπος να αποκτήσετε ξανά το χαμένο σας βλέμμα. Με 114.00 επεμβάσεις να έχουν καταγραφεί για το 2019 μόνο στις ΗΠΑ , είναι σαφές πως όλο και περισσότερες γυναίκες και άντρες καταφεύγουν στη βλεφαροπλαστική για να διορθώσουν το βλέμμα τους, την πτώση των βλεφάρων και τις σακούλες, παρά το συνεχή βομβαρδισμό από νέες , αναίμακτες και μη επεμβατικές μεθόδους.

Όπως και κάθε χειρουργική επέμβαση, η βλεφαροπλαστική αποτελεί το «Gold Standard» ,  το μέτρο σύγκρισης δηλαδή με το οποίο κάθε νέα   μέθοδος καλείται να συγκριθεί.

 

Σύμφωνα με τα δεδομένα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, για το 2019, διενεργήθηκαν από τους εκεί πλαστικούς χειρουργούς 1.490.000 αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις και 3.550.000 μη επεμβατικές θεραπείες.

 

Οι δημοφιλέστερες μη επεμβατικές θεραπείες….

 

  • Το «μπότοξ»! Γνωστό σε όλους, είναι η μαγική θεραπεία που εξαφανίζει τις ρυτίδες, ανανεώνει το πρόσωπο και εξασφαλίζει την ορατή φρεσκάδα αλλά και ψυχολογική ανάταση που όλοι επιδιώκουμε. Με σχεδόν 000.000 θεραπείες στην Αμερική, το μπότοξ είναι η Nο1 θεραπεία εδώ και 30 χρόνια στα ιατρεία πλαστικής χειρουργικής. Λίγα λεπτά θεραπείας επιτυγχάνουν τα εντυπωσιακά αποτελέσματα, αρκεί να υπάρχει το κατάλληλο υπόβαθρο από πλευράς ειδίκευσης και φυσικά εκπαίδευσης του γιατρού. H χρήση αποκλειστικά και μόνο εγκεκριμένων από το FDA υλικών θεωρείται δεδομένη.
  • Το ενέσιμο υαλουρονικό ! Σταθερά η 2η δημοφιλέστερη μη επεμβατική θεραπεία πλαστικής εδώ και δύο δεκαετίες , με 00 περιστατικά για το 2019 στις ΗΠΑ, μπορεί να προσφέρει κυριολεκτικά «θαύματα» εφόσον χρησιμοποιηθούν εγνωσμένης αξίας υλικά από άρτια εκπαιδευμένο πλαστικό χειρουργό. Η γνωστή έγκριση FDA την οποία πρόσφατα απέκτησαν και τα πολυπόθητα εμβόλια για τον Covid-19, είναι απαραίτητη σφραγίδα ασφάλειας και αξιοπιστίας για τα ενέσιμα αυτά υλικά. Δυσάρεστη έκπληξη προκαλεί, ότι λιγότερο από το 5% των διαθέσιμων προιόντων στην αγορά διαθέτει αυτή την έγκριση. Η ασφάλεια της θεραπείας, η διάρκεια του αποτελέσματος και η εντυπωσιακές διορθώσεις που επιτυγχάνονται είναι οι κύριες αιτίες που η θεραπεία αυτή είναι κορυφαία  διαχρονικά…! Να σημειωθεί, πως η Αμερικανική ένωση Πλαστικών Χειρουργών, στην καταμέτρηση των 800.000 εφαρμογών ενέσιμου υαλουρονικού για το 2019, συμπεριέλαβε μόνο τα εγκεκριμένα με FDA ενέσιμα υλικά.