ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ, Μαγνησία

Συνεργασία του στίβου της Νίκης Βόλου με τη διατροφολόγο Νότα Μπλούχο

Το τμήμα στίβου του Γ.Σ.Β. “Η ΝΙΚΗ” έχοντας στόχο την γενική αλλά και την αθλητική ανάπτυξη των παιδιών – αθλητών, ανακοινώνει τη συνεργασία του με τη διατροφολόγο Νότα Μπλούχου.

 

Η κ. Μπλούχου Διατροφολόγος – Διαιτολόγος RD,MMedSci, ενσωματώνεται στο δυναμικό του τμήματος, προκειμένου με τις επιστημονικές της γνώσεις και την εμπειρία της, να βοηθήσει τα παιδιά αρχικά της αγωνιστικής ομάδας και στη συνέχεια και τα παιδιά των ακαδημιών, να “χτίσουν” ένα υγιές σώμα, σε συνδυασμό πάντα με τις καθημερινές τους ανάγκες.

 

Ο έφορος του τμήματος στίβου της Νίκης Βόλου Γιώργος Τάκης σε δηλώσεις του ανέφερε “Ήταν μια δύσκολη συναισθηματικά χρονιά για το τμήμα στίβου του Συλλόγου. Η ξαφνική απώλεια του επί χρόνια – από την αρχή λειτουργίας του τμήματος – συνεργάτη και φίλου Κωνσταντίνου Λάμπη μας σημάδεψε όλους. Ξεκινώντας φέτος, θέτουμε από την αρχή νέες βάσεις για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις που θα ακολουθήσουν κι ευχόμαστε καλή αρχή και καλή δύναμη στο έργο της κ. Μπλούχου”.

 

Σύντομο βιογραφικό

 

Η Νότα Μπλούχου, είναι απόφοιτος του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας του τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 

Πρώην επιστημονικός συνεργάτης της Γ΄ Πανεπιστημιακής  Παιδιατρικής Κλινικής του  Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης με εξειδίκευση στις ενδοκρινολογικές διαταραχές και το σακχαρώδη διαβήτη παίδων και εφήβων.

 

Πρώην Επιστημονικός συνεργάτης στο γαστρεντερολογικό ιατρείο της Παιδιατρικής κλινικής του Γενικού   Νομαρχιακού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης  Γ.Γεννηματάς.

 

Πρώην επιστημονικός συνεργάτης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Αθηνών.

 

Πρώην επιστημονικός συνεργάτης των κατασκηνώσεων της ΧΑΝΘ.

 

Πρώην ακαδημαϊκός υπότροφος στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

 

Το συγγραφικό  έργο  περιλαμβάνει δημοσιεύσεις-ανακοινώσεις σε    συνέδρια αλλά και άρθρα σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Βασικό στέλεχος της συγγραφικής ομάδας δημιουργίας προγράμματος  διατροφικής εκπαίδευσης που εκπονείται από το Υπουργείο Παιδείας και την ΕΔΔΕ(Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος) στα σχολεία.

 

Έχει συνεργασία με αθλητικούς συλλόγους και μεμονωμένους αθλητές αλλά και βιωματικές δραστηριότητες – ομιλίες  σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης, Κ.ΑΠ.Η, ΚΔΑΠ και  Συνεταιριστικούς Συλλόγους.

 

Από το 2015-2018 διετέλεσε γραμματέας στην ΕΔΔΕ για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και πρόσφατα εκλέχτηκε Αντιπρόεδρος ΕΔΔΕ και Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος ΕΔΔΕ Θεσσαλίας.