Γυναίκα

Εγκυμοσύνη και διακοπές: Πέντε τρόποι να κάνετε το ταξίδι σας πιο άνετο

Τι πρέπει να προσέξετε αν είστε έγκυες και θέλετε να ταξιδέψετε.

Τα ταξίδια στην εγκυμοσύνη είναι στις περισσότερες περιπτώσεις ασφαλή. Εφόσον έχετε μια φυσιολογική εγκυμοσύνη και έχετε τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού, μπορείτε να σχεδιάσετε τις διακοπές σας.

Το να ταξιδεύετε ενώ είστε έγκυος δεν είναι τόσο εύκολο όσο προ εγκυμοσύνης. Θα πρέπει να σκεφτείτε πράγματα που πιθανόν ούτε σας περνούσαν από το μυαλό .

Ποια είναι αυτά; Έχουμε και λέμε:

Ταξίδι με αεροπλάνο: ενημερωθείτε

Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες έχουν συγκεκριμένους κανόνες για τις έγκυες γυναίκες, και ειδικά τώρα λόγω κορονοϊού, πιθανόν να χρειαστείτε βεβαίωση από το γιατρό σας. Αν ταξιδέψετε με αεροπλάνο, καλέστε την αεροπορική εταιρεία αρκετές ημέρες πιο πριν και ενημερωθείτε για το τι είδους χαρτιά θα πρέπει να έχετε μαζί σας.

Νερό σε θερμό

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι σημαντικό να παραμένετε ενυδατωμένες. Το νερό λοιπόν δεν πρέπει να λείπει ποτέ από την τσάντα σας. Μάλιστα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών καλό είναι να αποφεύγετε τα πλαστικά μπουκάλια και προτιμήστε θερμό που κρατά το νερό δροσερό.

Υγιεινά σνακ

Ως μέλλουσα μαμά, πιθανόν να πεινάτε πιο συχνά και ειδικά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Αποφύγετε τα συσκευασμένα σνακ που έχουν αλάτι ή ζάχαρη καθώς και το φαγητό που δεν γνωρίζετε την ποιότητα των υλικών του. Προμηθευτείτε λοιπόν από το σπίτι, υγιεινά σνακ όπως ανάλατους ξηρούς καρπούς και σταφίδες, κομμένα καρότα, φρούτα, χούμους ή σπιτικά σάντουιτς.

Άνετο ντύσιμο

Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο, αλλά η επιλογή των ρούχων μπορεί  να αποδειχτεί στην πράξη όχι και τόσο καλή τελικά. Για παράδειγμα, ένα φόρεμα που δεν είναι βαμβακερό μπορεί να σας προκαλέσει φαγούρα στην κοιλιά ή το κολάν που επιλέξατε να σας σφίγγει αρκετά μετά από μία ώρα ταξιδιού. Τα ρούχα σας λοιπόν πρέπει να είναι άνετα και ει δυνατόν  από 100 % βαμβάκι.

Άνετα παπούτσια

Τα πόδια στην εγκυμοσύνη συνήθως πρήζονται. Με τη ζέστη και την ακινησία το πρόβλημα γίνεται πιο έντονο. Βεβαιωθείτε ότι είναι άνετα και σταθερά τα παπούτσια που φοράτε καθώς ολόκληρο το κέντρο βάρους σας έχει μετατοπιστεί και οι ευάλωτες αρθρώσεις όπως οι αστράγαλοι και τα γόνατά σας κρατούν περισσότερο βάρος από ποτέ. Τα παπούτσια λοιπόν θα πρέπει να είναι και ανθεκτικά.

Πότε μπορείτε να ταξιδέψετε όταν είστε έγκυος

Τις πρώτες εβδομάδες της κύησης πολλές γυναίκες ταλαιπωρούνται από πρωινή ναυτία και εμετούς που μπορεί να προκαλέσουν εξάντληση και αφυδάτωση. Ακόμη, υψηλό ποσοστό γυναικών μπορεί να αποβάλλει, ενώ αιμορραγία μπορεί να εμφανιστεί ως επιπλοκή. Μετά την 28η εβδομάδα το επιπρόσθετο βάρος μπορεί να προκαλέσει κούραση και αν ταξιδεύετε σε τροπικά κλίματα οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να μην είναι ανεκτές.

Επομένως η πιο ασφαλής περίοδος για το ταξίδι είναι μεταξύ 12ης και 28ης εβδομάδας της κύησης.

πηγή: mother’s Blog.gr