ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, Καρδίτσα

Ξεκίνησε ο κατ΄οίκον εμβολιασμός στο Δήμο Σοφάδων

Ξεκίνησε ο κατ΄οίκον εμβολιασμός στο Δήμο Σοφάδων, με ευθύνη του Κέντρου Υγείας Σοφάδων και τη συνδρομή του Δήμου, για όσους συνδημότες προβλέπεται η διαδικασία από τις σχετικές εγκυκλίους του υπουργείου Υγείας (άτομα με αναπηρία, ανήμποροι, μοναχικοί, ηλικιωμένοι χωρίς δυνατότητα μετακίνησης κλπ.).

Η διαδικασία υλοποιείται σε συνεργασία με το ΚΥ Σοφάδων, στο οποίο έχει εκχωρηθεί αυτοκίνητο του Δήμου για τη μετακίνηση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Στην εμβολιαστική διαδικασία συμμετείχαν η Ιατρός Υπηρεσίας Υπαίθρου κ. Αθηνά Σαμαρά, η προϊσταμένη του Κέντρου Υγείας κ. Βίκυ Παππά και η Επισκέπτρια Υγείας ΚΥ Σοφάδων κ. Δανιέλλα Τσιμπουκάκη

Σημειώνεται ότι o εμβολιασμός κατ΄οίκον γίνεται μόνο με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα

Η διαδικασία που έχει ορίσει το υπουργείο Υγείας για το κλείσιμο των ραντεβού είναι η παρακάτω:

1o Βήμα: Ο κάθε πολίτης που επιθυμεί να πραγματοποιήσει τον εμβολιασμό του κατ’ οίκον, θα πρέπει να έρθει σε επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό του.

2ο Βήμα: Ο ιατρός με τη σειρά του συμπληρώνει μια αίτηση εμβολιασμού για  τον ενδιαφερόμενο πολίτη.

3ο Βήμα: Αποστέλλεται ενημερωτικό μήνυμα (SMS) με το ακόλουθο κείμενο: «Το αίτημα σας για εμβολιασμό κατ’ οίκον καταχωρήθηκε. Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για τον ορισμό του ραντεβού σας».

4ο  Βήμα: Ο πολίτης λαμβάνει κλήση από την Επιχείρηση «Ελευθερία» με σκοπό τον ορισμό ραντεβού.

5ο Βήμα: Πραγματοποιείται επίσκεψη στο σπίτι του ωφελούμενου πολίτη για την πραγματοποίηση του εμβολιασμού.

6ο Βήμα: Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την  αποστολή ενημερωτικού μηνύματος (SMS) στο κινητό του πολίτη: «’Ολοκληρώσατε τον εμβολιασμό σας. Μετά από 1 μέρα μπορείτε να εκδώσετε το πιστοποιητικό εμβολιασμού στοGov.gr ή ΚΕΠ».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα emvolio.gov.gr