ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ, ΛΑΡΙΣΑ

Νέος ακτινολογικός εξοπλισμός στο ΓΝΛ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020

Νέο ακτινολογικό εξοπλισμό απέκτησε το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας «Κουτλιμπάνειο & Τριανταφύλλειο» με χρηματοδότηση 180.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός επισκέφτηκε το Ακτινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου όπου εγκαθίσταται ο νέος εξοπλισμός συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Γρηγόρη Βλαχάκη, τον Υποδιοικητή Χάρη Τσιλιάκο και τον Διευθυντή της ΜΕΘ Απόστολο Κομνό. Παράλληλα ο κ. Αγοραστός παρέδωσε αναλώσιμο υλικό για την υποστήριξη πνευμονολογικώς πασχόντων ασθενών, δωρεά της SANTAIR ΑΕ από το νόμιμο εκπρόσωπό της Αχιλλέα Ξηντάρα.

«Ευχαριστώ τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου που βρίσκεται καθημερινά στην πρώτη γραμμή της μάχης και εκτελεί έργο υπερβάλλοντας εαυτόν» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Είχα τη χαρά να δω από κοντά το νέο ακτινολογικό εξοπλισμό που εγκαταστάθηκε στο νοσοκομείο με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020. Είναι εξοπλισμός που ανταποκρίνεται στις νέες επιστημονικές απαιτήσεις και εξασφαλίζει υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Είμαστε παρόντες, συνεργαζόμαστε με τη διοίκηση του νοσοκομείου και με όλα τα μέσα που διαθέτουμε ενισχύουμε το δημόσιο σύστημα υγείας» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Ο ακτινολογικός εξοπλισμός

Συγκεκριμένα ο εξοπλισμός που εγκαθίσταται περιλαμβάνει δύο κλασικά ακτινολογικά συστήματα, σύγχρονης τεχνολογίας, κατάλληλα για βαριά νοσοκομειακή χρήση σε περιβάλλον Τ.Ε.Π. Τα συστήματα περιλαμβάνουν:

1. Γεννήτρια παλυκορυφών, υψηλής συχνότητας,

2. Μονάδα ακτίνων Χ (ανάρτηση οροφής) με ακτινολογική λυχνία,

3. Ακτιναδιαγνωστική τράπεζα με bucky,

4. Όρθιο bucky