Γυναίκα

Τα σημαντικά οφέλη της ενυδάτωσης στην εγκυμοσύνη

Γιατί είναι σημαντική η ενυδάτωση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Τα σημαντικά οφέλη της ενυδάτωσης στην εγκυμοσύνη

Η σωστή ενυδάτωση όταν είστε έγκυος ωφελεί τόσο εσάς όσο και το μωρό σας.Το νερό βοηθά στη σωστή πέψη, στη μεταφορά θρεπτικών συστατικών στο έμβρυο και στην αποβολή των τοξινών από το σώμα.

Ειδικότερα:

Βοηθά το έμβρυο να απορροφήσει τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη της ενυδάτωσης είναι ότι βοηθά στην παροχή απαραίτητων θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται το μωρό. Το καλύτερο για το αγέννητο παιδί σας ξεκινά με την κατάλληλη ενυδάτωση.

Προστατεύει από λοιμώξεις και βοηθά στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας

Το σώμα σας περνάει πολλές αλλαγές όταν περιμένετε ένα μωρό, ειδικά στο τρίτο τρίμηνο. Κατά την εγκυμοσύνη είναι πιθανό να έχετε ουρολοιμώξεις ή δυσκοιλιότητα. Η κατανάλωση άφθονων υγρών βοηθά την πέψη όπως και τα όργανα σας να φιλτράρουν τις τοξίνες ευκολότερα και γρηγορότερα.

egkumosuni nero

Μειώνει τον κίνδυνο δυσανεξίας στη θερμότητα

Όσο εξελίσσεται η εγκυμοσύνη τόσο λιγότερο θα μπορείτε να ανεχτείτε τη ζέστη, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι έγκυες γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν πονοκεφάλους και να αισθάνονται κόπωση λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας.Η κατανάλωση πολλών υγρών βοηθά το σώμα σας να ρυθμίσει καλύτερα τη θερμοκρασία του.

Άλλα οφέλη από την κατανάλωση άφθονων υγρών όταν είστε έγκυος

  • Μειώνει το πρήξιμο στην εγκυμοσύνη
  • Μαλακώνει το δέρμα
  • Μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού

Συμπτώματα αφυδάτωσης που πρέπει να γνωρίζετε

Η αφυδάτωση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας μπορεί να συνοδεύεται από ήπια ή σοβαρά συμπτώματα. Παρακάτω μπορείτε να δείτε  τα πιο σημαντικά:

Το στόμα σας είναι πάντα στεγνό

Το ξηρό και τραχύ στόμα είναι ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα αφυδάτωσης.

Έχετε πονοκέφαλο και είστε κουρασμένοι

Οι γιατροί θεωρούν ότι το νερό είναι σημαντικό για την αντιμετώπιση των πονοκεφάλων. Όσο περισσότερα υγρά πίνετε, τόσο καλύτερα κυκλοφορεί το αίμα σε όλο το σώμα. Όταν είστε αφυδατωμένοι, είστε κουρασμένοι και πονάει το κεφάλι σας.

Σκούρα ούρα και σπάνια ούρηση

Στην εγκυμοσύνη, είναι συνηθισμένο να πηγαίνετε όλη την ώρα στην τουαλέτα. Ωστόσο, εάν είστε αφυδατωμένες, το σώμα σας δεν έχει υγρά για να αποβάλλει. Εάν διαπιστώσετε ότι δεν πηγαίνετε στο μπάνιο όσο συχνά πηγαίνατε, τότε ξεκινήστε να πίνετε άφθονα υγρά. Επίσης, αν παρατηρήσετε ότι τα ούρα σας είναι σκούρα, ενδεχομένως να μην πίνετε πολλά υγρά.

egimosini kai enidatosi

Άλλα συμπτώματα αφυδάτωσης που πρέπει να προσέχετε όταν είστε έγκυος

  • Δυσκοιλιότητα
  • Ξηρό δέρμα
  • Αίμα στα κόπρανα

Ενώ μερικά από αυτά τα συμπτώματα είναι πολύ πιο σοβαρά από άλλα, όλα πρέπει να παρακολουθούνται. Τώρα λοιπόν  που γνωρίζετε ποια είναι τα συμπτώματα και οι συνέπειες της αφυδάτωσης, φροντίστε να είστε καλά ενυδατωμένες καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας.

Πηγή: drinkgt.com

Πηγή: mothersblog.gr