ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ, ΛΑΡΙΣΑ

Δράσεις ΙΨΑ και ΔΗΚΕΛ για το προσωπικό του προγράμματος ΕSTIA

Το Ινστιτούτο Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης (Ι.Ψ.Α), στη Λάρισα, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Λάρισας (ΔΗ.Κ.Ε.Λ.), στο πλαίσιο του Πανεπιστημίου των Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων, υλοποιεί για τη χρονική περίοδο Ιανουάριος – Δεκέμβριος 2021  «Ομάδα Υποστήριξης & Επαγγελματικής Ανάπτυξης» του προσωπικού του Προγράμματος «ESTIA 2021».

Σε μια δύσκολη συγκυρία για εργαζόμενους και φιλοξενούμενους πρόσφυγες, στόχος της ομάδας είναι η δημιουργία ενός χώρου εμπιστοσύνης και κατανόησης των δύσκολων εργασιακών εμπειριών του προσωπικού μέσα από τη Δυναμική της Ομάδας και της Αναστοχαστικής Πρακτικής (Reflective Practice). Οι εργαζόμενοι, δια μέσου των εργασιακών τους σχέσεων, έχουν την ευκαιρία να επεξεργαστούν τα συναισθήματα που τους δημιουργεί η απασχόλησή τους με τους πρόσφυγες, αλλά και να αντιληφθούν ότι το έργο που επιτελεί ο οργανισμός είναι όλο και περισσότερο αποτέλεσμα των αλληλεπιδράσεων μεταξύ τους όσο και με την ομάδα των ωφελούμενων.

Η ομάδα, που περιλαμβάνει 22 συναντήσεις, διάρκειας ενενήντα λεπτών η κάθε μία, εντάσσεται στη φιλοσοφία της «Πόλης που Μαθαίνει». Λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας Covid-19, η δράση πραγματοποιείται διαδικτυακά, ανά 15 μέρες με συντονίστρια την Έλλη Παπαδημητρίου, Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια – Αναλύτρια Ομάδας.