ΠΑΙΔΙ

Με αυτούς τους τρόπους δεν θα φάνε τα παιδιά πολλά σοκολατένια αβγά

Τα περισσότερα παιδιά περιμένουν πώς και πώς τα σοκολατένια πασχαλινά τους αβγουλάκια και γενικότερα τις σοκολατένιες λιχουδιές που συνηθίζουν να λαμβάνουν μαζί με τα δώρα τους. Πώς όμως θα περιορίσετε τη λήψη σοκολάτας; Πώς θα καταφέρετε να μην υπερ-καταναλώσουν σοκολάτα τα παιδιά;

Μα φυσικά με ένα διατροφικό πρόγραμμα που θα επιτρέπει εν μέρη τη λήψη σοκολάτας αλλά θα είναι ενισχυμένο με άλλες σούπερ υγιεινές τροφές.

1. Προτιμήστε φρούτα και λαχανικά

Αν το παιδί σας θέλει να φάει κάτι γλυκό δεν έχετε παρά να του φτιάξετε μια φρουτοσαλάτα ή ένα λαχταριστό smoothie. Στο παρελθόν σας έχουμε δώσει δεκάδες συνταγές. Ρίξτε μια ματιά εδώ για να τις δείτε.

2. Περιορίστε τη σοκολάτα

Αν οι συγγενείς και οι νονοί θέλουν να φέρουν σοκολάτες στα παιδιά, ζητήστε τους να επιλέξουν τις σοκολάτες με περιεκτικότητα σε κακάο από 50% και πάνω. Βάλτε ένα πρόγραμμα και επιτρέψτε σοκολάτα, μόνο 2 φορές την εβδομάδα.

katanalosi sokolatas to pasxa 2

3. Φτιάξτε τους νόστιμες σαλάτες

Οι σαλάτες είναι μια ιδανική λύση, όταν τα παιδιά θέλουν να φάνε κάτι και δεν ξέρουν τι. Βάλτε στο μπολ τους άπαχο τυρί, κινόα, όσπρια, αυγό, παξιμαδάκια.

4. Πείτε ναι στους ξηρούς καρπούς

Μια χούφτα ξηροί καρποί μπορούν να μειώσουν την επιθυμία των παιδιών για κάτι γλυκό και επίσης θα τα γεμίσουν με σούπερ θρεπτικές αξίες. Φουντούκια, αμύγδαλα, σπόροι chia, σταφίδες.

5. Φτιάξτε σπιτικά γλυκά

Διαλέξτε φυτικά προϊόντα όπως γάλα αμυγδάλου με σοκολάτα, μαύρη σοκολάτα και φτιάξτε τις δικές σας μους. Βάλτε τες στο ψυγείο και δώστε στο παιδί σας κάθε φορά που ζητάει κάτι… σοκολατένιο.

Με αυτά τα μικρά μυστικά δεν θα υπάρχουν διατροφικές υπερβολές μέσα στο Πάσχα.

 

Πηγή: mothersblog