ΠΑΙΔΙ

Πώς να αξιοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο την εορταστική ατμόσφαιρα του Πάσχα

 

Τα μέτρα δεν μας αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για λήξη του lockdown και ελεύθερη μετακίνηση στα όμορφα νησιά και χωριά μας. Ευχόμουν αυτό να μην συμβεί άλλα αφού μένουμε σπίτι και αυτό το Πάσχα, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την δύναμη της απόφασης να περάσουμε αυτές τις ήμερες πραγματικά όμορφα με φαντασία και έμπνευση.

  1. Είναι σημαντικό να μιλήσετε με τα παιδιά σας, εφ’ όσον είναι σε ηλικία που καταλαβαίνουν και να τους εξηγήσετε για ποιό λόγο θα μείνετε σπίτι. Αν είναι σε ηλικία που δεν καταλαβαίνουν τον διάλογο να είστε σίγουροι ότι αντιλαμβάνονται την συμπεριφορά, επομένως προσπαθήστε να είστε χαρούμενοι, δραστήριοι με πρόθεση να εκμεταλλευτείτε όποια δυνατότητα σας προσφέρεται για να περάσετε όμορφα.
  2. Ερμηνεύστε αυτό το lockdown σαν μια πρωτόγνωρη ευκαιρία: Να κάνετε αυτό το Πάσχα για εσάς και την οικογένεια σας αξέχαστο.
    Οι προκλήσεις σε δύσκολες περιόδους της ζωής μας μετατρέπονται σε δύναμη αλλάζοντας την οπτική μας και δίνοντας μας κίνητρα να αναζητήσουμε έμπνευση, εφευρετικότητα, θετική διάθεση και δράση.
    Το σίγουρο είναι ότι αυτή η δύσκολη περίοδος θα περάσει και το να αποδείξετε στον εαυτό σας – άλλα και να διδάξετε στα παιδιά σας – ότι από εσάς εξαρτάται να ζήσετε ένα από τα πιο όμορφα Πάσχα της ζωής σας είναι μια εμπειρία που θα σας συνοδεύει και θα γεμίσει με δύναμη και αισιοδοξία την δεξαμενή της επίγνωσης σας.Επιστρατεύστε όλη την φαντασία και την εφευρετικότητά σας.
  3. Ζητήστε από τα παιδιά σας να σας βοηθήσουν να στολίσετε όμορφα και πρωτότυπα το σπίτι. Να θυμάστε, δεν είναι θέμα χρημάτων αλλά φαντασίας και δημιουργικότητας.
    – Επιβραβεύστε τα παιδιά για ότι προτείνουν η κατασκευάσουν.
    – Αναζητείστε μουσικές, ήχους, συνταγές. Γεμιστέ το σπίτι με μυρωδιές, χαρούμενες νότες και χρώματα. Χρησιμοποιήστε όλα τα όμορφα και πιο ακριβά σκεύη που έχετε για τις «ιδιαίτερες ημέρες» στο δικό σας στενό οικογενειακό τραπέζι.
    – Να θυμάστε, οι πιο σημαντικοί καλεσμένοι είστε εσείς και τα παιδιά σας σε αυτήν την ξεχωριστή γιορτή που είναι ύμνος στην ζωή, την αγάπη και την αναγέννηση.
  4. Απολαύατε παιχνίδια και περιπάτους στη φύση που βρίσκεται κοντά στον χώρο διαμονής σας. Βγάλτε φωτογραφίες και κρατήστε συνειδητά στον νου σας κάθε στιγμή, κάθε γέλιο, κάθε εικόνα.

Ζήστε με την επίγνωση ότι είστε καλά, με αυτούς που αγαπάτε και ότι το τώρα είναι το πολυτιμότερο δώρο για ένα πολλά υποσχόμενο αύριο.

Καλό και Ευλογημένο Πάσχα !

 

Πηγή: mothersblog