ΛΑΡΙΣΑ

Εκτός λίστας το εμβολιαστικό στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων

Πρόβλημα στο εμβολιαστικό ίου Κέντρου Υγείας Φαρσάλων προέκυψε χθες, όταν αρκετοί κάτοικοι της περιοχής των Φαρσάλων ενεργώντας για να κλείσουν ραντεβού μέσω των φαρμακείων ή της πλατφόρμας, έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι δεν ήταν ενεργό το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων και ο εμβολιασμός τους έπρεπε να γίνει σε άλλες περιοχές.

Κάποιοι από τους κατοίκους διαμαρτυρόμενοι ανέφεραν στην «Ε» ότι δεν είναι αποδεκτό μια περιοχή όπως αυτή των Φαρσάλων να μένει εκτός, χωρίς διαθέσιμο Εμβολιαστικό Κέντρο στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εξετάζεται αν αυτή η αιφνιδιαστική επιλογή από πλευράς σχεδιασμού, προέκυψε λόγω της χαμηλής ζήτησης για το συγκεκριμένο σκεύασμα και αποφασίστηκε η αναστολή όλων των νέων ραντεβού για Εμβολιαστικό Κέντρο των Φαρσάλων με το συγκεκριμένο σκεύασμα.

Σε επικοινωνία που είχε με τον διοικητή της 5ns Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Φώτη Σερέτη, ο Λαρισαίος βουλευτής της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μεταφέροντάς του το πρόβλημα που προέκυψε, ο διοικητής της ΥΠΕ φέρεται να τόνισε ότι τόσο η 5η ΥΠΕ όσο και το ίδιο το Υπουργείο δεν μπορούν να παρέμβουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ενώ πιθανολόγησε πως το όλο θέμα οφείλεται στον φόρτο των ήδη προγραμματισθέντων ραντεβού. Ωστόσο, από το ρεπορτάζ της «Ε» δεν φαίνεται να προκύπτει φόρτος σε ό,τι αφορά την προσέλευση των πολιτών για εμβολιασμό στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων. Ωστόσο θα πρέπει να αναμείνουμε τις επίσημες ανακοινώσει – τοποθετήσεις.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία / Γιώργος Γκαντέλος