ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ

Μήνυμα του διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ. Φ. Σερέτη για την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας εορτάζεται και φέτος σε μία από τις δυσκολότερες στιγμές για όλη την ανθρωπότητα. Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή του τρίτου κύματος της πανδημίας συνειδητοποιούμε όλοι ότι η υγεία είναι πράγματι το πολυτιμότερο αγαθό για την ανθρώπινη ζωή.

Χρέος όλων μας είναι να επενδύσουμε στη Δημόσια Υγεία, καθώς και να ευχαριστήσουμε ακόμα μια φορά όλους τους εργαζόμενους που υπηρετούν το σύστημα υγείας, ευρισκόμενοι παράλληλα και στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του Covid-19, παρέχοντας υψηλής ποιότητας περίθαλψη και φροντίδα, με αυτοθυσία και αψηφώντας τον κίνδυνο για τη δική τους υγεία.

Ας μην ξεχνάμε όμως, ότι η κρίση αυτή θα περάσει…Οι επαγγελματίες υγείας, δίνουν καθημερινά την ψυχή τους για να νοσηλεύσουν και να θεραπεύσουν όσους συμπολίτες μας το έχουν ανάγκη.

Όμως πλέον υπάρχουν και εκείνοι οι επαγγελματίες υγείας οι οποίοι πρωτοστατούν και εγγυούνται την ομαλή μετάβαση στην κανονικότητα μέσω της Εθνικής Εκστρατείας Εμβολιασμού «Ελευθερία». Με γνώμονα την προστασία και την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας, οι Γιατροί, οι Νοσηλεύτριές μας και οι Νοσηλευτές μας σε συνεργασία με όλους τους Επιστήμονες Υγείας υποστηρίζουν με θέρμη την Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού και συμβάλλουν τα μέγιστα σε όλες τις Υπηρεσίες Υγείας και Εμβολιαστικά Κέντρα, ώστε όλοι οι πολίτες να είναι «ΑΣΦΑΛΕΙΣ». Ο ρόλος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και τον Νοσοκομείων μας σε όλο αυτό το εγχείρημα είναι κυρίαρχος και ουσιαστικός, καθώς αποτελούν τον πυλώνα της επιχείρησης «Ελευθερία».

Η «Ελευθερία» όλων μας πλησιάζει! Ως τότε όμως χρέος μας είναι η πιστή τήρηση των μέτρων και ο έγκαιρος προγραμματισμός του ραντεβού μας για εμβολιασμό ώστε σύντομα να είμαστε ξανά όλοι μαζί, γιατί μόνο έτσι προασπιζόμαστε το υπέρτατο αγαθό της υγείας…

Ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδα
Φώτης Σερέτης