Μαγνησία

Πάνω από 18.000 οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στη Μαγνησία

Πάνω από 18.000 εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού έχουν πραγματοποιηθεί στη Μαγνησία από τις 8 Ιανουαρίου έως και χθες, σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr, ενώ από την Τρίτη το πρωί εγκαινιάστηκε και Τρίτη εμβολιαστική γραμμή στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Νοσοκομείου Βόλου, για το εμβόλιο της AstraZeneca με το οποίο εμβολιάζονται οι πολίτες από 60 έως 64 ετών.

Σε ότι αφορά την πορεία του εμβολιασμού, στη χερσαία Μαγνησία έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 17419 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 12233 αφορούν στην πρώτη δόση των εμβολίων και οι 5186 στη δεύτερη δόση.
Στις Σποράδες έχουν πραγματοποιηθεί 776 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 488 για την πρώτη δόση και οι 286 για τη δεύτερη δόση. Στις Σποράδες τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται μια πολύ ισχνή κίνηση του εμβολιασμού, καθώς πραγματοποιούνται ελάχιστοι εμβολιασμοί, που πολλές φορές δεν ξεπερνούν τους δέκα.

Χθες πραγματοποιήθηκαν στη χερσαία Μαγνησία 441 νέοι εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 326 αφορούσαν στην πρώτη δόση και οι 115 στη δεύτερη , ενώ στις Σποράδες έγιναν μόλις έξι νέοι εμβολιασμοί για τη δεύτερη δόση του εμβολίου.
Με βάση τα στοιχεία 5472 συμπολίτες έχουν πλήρη κάλυψη από τον ιό, ενώ οι υπόλοιποι ξεκινούν να «χτίζουν» την ανοσία τους, την οποία και θα ολοκληρώσουν με τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται εμβολιασμοί τόσο με το εμβόλιο της Pfizer, όσο και της Astrazeneca, το οποίο απευθύνεται σε πολίτες έως 64 ετών.

Στα Εμβολιαστικά Κέντρα του Νοσοκομείου Βόλου, της Αργαλαστής, του Αλμυρού και του Κέντρου Υγείας Βόλου εξυπηρετούνται οι πολίτες από 75 ετών και άνω και εμβολιάζονται με το εμβόλιο της Pfizer, ενώ στα Εμβολιαστικά Κέντρα των Κέντρων Υγείας Ζαγοράς και Βελεστίνου εξυπηρετούνται οι πολίτες ηλικίας 60-64 ετών και εμβολιάζονται με το εμβόλιο της Astrazeneca. Σημειώνεται πως την Τρίτη ξεκίνησε και η χορήγηση του εμβολίου της Astrazeneca στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Νοσοκομείου Βόλου.

Από το Νοσοκομείο Βόλου και με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα εκτιμάται ότι στο τέλος Μαρτίου ο αριθμός των εμβολιασθέντων θα προσεγγίσει σε επίπεδο Μαγνησίας τους 24000- 25000 , στο τέλος του Απριλίου τους 37500 και στο τέλος Μαΐου τους 50.000.

Να σημειωθεί πως η επίσημη εμβολιαστική πλατφόρμα ενημερώνεται καθημερινά στις 9 το βράδυ, για τους εμβολιασμούς που έχουν γίνει σε όλα τα Εμβολιαστικά Κέντρα ανά την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της τρέχουσας ημέρας.

Πηγή: magnesianews