Μαγνησία

Πρεμιέρα για το εμβόλιο της AstraZeneca στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Νοσοκομείου Βόλου

Πάνω από 17.000 εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού έχουν πραγματοποιηθεί στη Μαγνησία από τις 8 Ιανουαρίου έως και το Σάββατο, σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr, ενώ σήμερα το πρωί εγκαινιάστηκε και δεύτερη εμβολιαστική γραμμή στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Νοσοκομείου Βόλου, για το εμβόλιο της AstraZeneca με το οποίο εμβολιάζονται οι πολίτες από 60 έως 64 ετών. Από το πρωί ως τώρα 14 άτομα έχουν εμβολιαστεί με το εν λόγω εμβόλιο, παρά τα όσα έχουν ακουστεί για την ποιότητά του, με ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες να έχουν προχωρήσει στην απόσυρσή του. Συνολικά σήμερα έχουν προγραμματιστεί 60 εμβολιασμοί στο Νοσοκομείο Βόλου για το εμβόλιο της εν λόγω εταιρείας.

Να σημειωθεί πως σήμερα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε τηλεοπτική πρωινή εκπομπή παρουσιάστηκε καθησυχαστικός λέγοντας πως: «υπήρξε ένα σοβαρό περιστατικό στη χώρα μας, το οποίο έλεγξε ο ΕΟΦ και αποδείχτηκε ότι δεν είχε καμία σχέση με το εμβόλιο της AstraZeneca» και κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν κανονικά κι να μην αναβάλουν τον εμβολιασμό τους.
Σε ότι αφορά την πορεία του εμβολιασμού, , στη χερσαία Μαγνησία έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 16481 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 11565 αφορούν στην πρώτη δόση των εμβολίων και οι 4916 στη δεύτερη δόση.

Στις Σποράδες έχουν πραγματοποιηθεί 761 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 485 για την πρώτη δόση και οι 276 για τη δεύτερη δόση.
Με βάση τα στοιχεία 5192 συμπολίτες έχουν πλήρη κάλυψη από τον ιό, ενώ οι υπόλοιποι ξεκινούν να «χτίζουν» την ανοσία τους, την οποία και θα ολοκληρώσουν με τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται εμβολιασμοί τόσο με το εμβόλιο της Pfizer, όσο και της Astrazeneca, το οποίο απευθύνεται σε πολίτες έως 64 ετών.

Στα Εμβολιαστικά Κέντρα του Νοσοκομείου Βόλου, της Αργαλαστής, του Αλμυρού και του Κέντρου Υγείας Βόλου εξυπηρετούνται οι πολίτες από 75 ετών και άνω και εμβολιάζονται με το εμβόλιο της Pfizer, ενώ στα Εμβολιαστικά Κέντρα των Κέντρων Υγείας Ζαγοράς και Βελεστίνου εξυπηρετούνται οι πολίτες ηλικίας 60-64 ετών και εμβολιάζονται με το εμβόλιο της Astrazeneca. Σημειώνεται πως σήμερα ξεκίνησε και η χορήγηση του εμβολίου της Astrazeneca στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Νοσοκομείου Βόλου.
Να σημειωθεί πως η επίσημη εμβολιαστική πλατφόρμα ενημερώνεται καθημερινά στις 9 το βράδυ, για τους εμβολιασμούς που έχουν γίνει σε όλα τα Εμβολιαστικά Κέντρα ανά την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της τρέχουσας ημέρας.

Πηγή: magnesianews