ΛΑΡΙΣΑ

«Μαθαίνουμε για την Υγεία»: Νέο Επιμορφωτικό πρόγραμμα από το Δήμο Λαρισαίων

Σε μια περίοδο πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης το «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» του Δήμου Λαρισαίων επικεντρώνει την προσοχή του στην προστασία της Δημόσιας Υγείας και ανακοινώνει την υλοποίηση του 2ου κύκλου του διαδικτυακού Επιμορφωτικού Προγράμματος «Μαθαίνουμε για την Υγεία” με τίτλο “ Ενημέρωση & Δικαιώματαστις 27 Μαρτίου & 03 Απριλίου (ημέρα Σάββατο), ώρες 10:00-14:00.

 

To Επιμορφωτικό πρόγραμμα τριών κύκλων το συντονίζουν το «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λάρισας, το Σύλλογο Καρκινοπαθών Λάρισας και το Κέντρο Συστημικής Θεραπείας (Πανεπιστήμιο Δυτ. Αττικής-Τμήμα Κοινοτικής & Δημόσιας Υγείας).

Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάδειξη του ολιστικού τρόπου αντίληψης για την υγεία του ατόμου, της οικογένειας και του πληθυσμού μέσα από την παροχή επιστημονικά τεκμηριωμένων πληροφοριών, με τρόπο εύληπτο, κατανοητό και συμμετοχικό.

Στον 2ο Κύκλο συνεχίζεται το ταξίδι γνώσης στις περιοχές συνάντησης του ατόμου που πάσχει, με την ομάδα των επαγγελματιών υγείας που αναλαμβάνει την φροντίδα του. Θα αναλυθούν ζητήματα όπως: Τι χρειάζεται προκειμένου ο/η ασθενής να βρίσκεται στο επίκεντρο των υπηρεσιών υγείας; Ποια είναι τα δικαιώματα αλλά και οι υποχρεώσεις των ληπτών υπηρεσιών υγείας; Είναι ισότιμη η σχέση μεταξύ ιατρού και ασθενούς; Πώς προστατεύουμε τα προσωπικά δεδομένα που αφορούν την υγεία; Πώς οικοδομείται σχέση η εμπιστοσύνης στις υπηρεσίες υγείας;

Σε ποιους απευθύνεται: σε επαγγελματίες υγείας, σε εμπλεκόμενους/ες με την φροντίδα υγείας και στο γενικό πληθυσμό του Δήμου Λαρισαίων.

Αριθμός συμμετεχόντων: 30

Διάρκεια συναντήσεων: 4 ώρες

Εισηγητές:

  • Γκιτέρσου Μαρία: Νοσηλεύτρια ΤΕ, υπεύθυνη Γραφείου Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Μέλος και εθελόντρια του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας.
  • Δημητριάδης Δημήτρης DDS, PhD: Οδοντίατρος, Δ/ντης ΕΣΥ, με εξειδίκευση στην Δημόσια Υγεία και την Προαγωγή της Υγείας.
  • Καραβάνα Ιωάννα: Δικηγόρος, Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας.
  • Κόζιαρης Χρίστος. Μηχανικός Πληροφορικής, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στην Ασφάλεια και Διαχείριση Κινδύνων.
  • Κυριακάκη Ειρήνη. Δικηγόρος, διδάκτωρ Νομικής Πανεπιστημίου Φράιμπουργκ της Γερμανίας. Ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη.

 

Ημερομηνία λήξης υποβολής ενδιαφέροντος για τον 2ο Κύκλο Μαθημάτων: Τρίτη 23 Μαρτίου 2021.

Θα τηρηθεί σειρά χρονικής προτεραιότητας.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/d/13W5BTxCTVDbXZvM_SIqEQdhPxsfIRRnabQ4BAhyP7kI/edit

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου των Πολιτών: https://learninglarissa2016.wordpress.com/ptp_page1/

 

Με την ολοκλήρωση του 2ου Κύκλου Μάθησης θα ακολουθήσει και 3ος Κύκλος με τίτλο “Υγιείς Πόλεις και Υγιείς πολίτες” τον Απρίλιο 2021.

Η συμμετοχή σε ένα Κύκλο δεν αποκλείει τη συμμετοχή του στους επόμενους.

 

Την ευθύνη για την υλοποίηση του προγράμματος έχει το τμήμα Δια βίου Μάθησης της  Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών δράσεων του Δήμου Λαρισαίων. Το διαδικτυακό πρόγραμμα «Μαθαίνουμε για την Υγεία» εντάσσεται στις δράσεις για την προώθηση της φιλοσοφίας της δια βίου μάθησης στο πλαίσιο της «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει».

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2410680249, 2410680250 (Τμήμα Δια Βίου Μάθησης)

E-mail: learning-city@larissa.gov.gr

webpage: https://learninglarissa2016.wordpress.com/ptp_page1/ Facebook: Larissa Learning City- Η Πόλη που Μαθαίνει