ΛΑΡΙΣΑ

Στα όρια του “κόκκινου” η Λάρισα – Αυτή είναι η εικόνα που επικρατεί στα δύο νοσοκομεία

Η πορεία που διαγράφει η πανδημία τις τελευταίες ημέρες στη Λάρισα προκαλεί ανησυχία στους επιστήμονες και τους ειδικούς, με τον κίνδυνο να «κοκκινίσει» η πόλη μπαίνοντας στην επικίνδυνη ζώνη να είναι ορατός.

Άλλωστε πριν τέσσερις ημέρες ο Νίκος Χαρδαλιάς έκρουσε τον «κώδωνα» του κινδύνου στους Λαρισαίους καλώντας τους να τηρούν τα μέτρα διότι η περιοχή βρίσκεται στα όρια για να χαρακτηριστεί ως «κόκκινη».

Θυμίζουμε ότι τα κρούσματα που καταγράφηκαν από τον ΕΟΔΥ χθες στην ΠΕ Λάρισας ήταν 45 και προχθές Κυριακή, 60.

Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν αυξηθεί αλλά όχι σε πολύ μεγάλο βαθμό, όπως και τα περιστατικά στα επείγοντα των δύο νοσοκομείων της Λάρισας.

Όπως παρατηρείται τα περιστατικά στα δύο νοσοκομεία είναι μέσης ηλικίας 40-50 ετών και λιγότερο οι μεγάλες ηλικίες που έχουν ήδη εμβολιαστεί. Πολλά περιστατικά από άτομα αυτών των ηλικιών δεν χρειάζεται καν να νοσηλευτούν και επιστρέφουν στα σπίτια τους σε καραντίνα.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο αυτή την στιγμή νοσηλεύονται 38 άτομα εκ των οποίων μόνο τα δύο είναι διασωληνωμένα στη ΜΕΘ. Οι 130 από τις 168 κλίνες είναι κενές. Στο Γενικό Νοσοκομείο νοσηλεύονται σαράντα ασθενείς, οκτώ εκ των οποίων στη ΜΕΘ.

Τέλος πολλά κρούσματα (διψήφιος) αριθμός εντοπίστηκαν σε κλινική της Λάρισας.

Οι μέρες που διανύουμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, με την έννοια ότι θα δείξουν αν τελικά η Λάρισα «κοκκινίσει» και πάλι.

Πηγή: onlarissa