ΛΑΡΙΣΑ

“Πανεπιστήμιο των Πολιτών” και 3η ηλικία – Διαδικτυακά προγράμματα

Το “Πανεπιστήμιο των Πολιτών δίπλα  στην Τρίτη ηλικία!

Διαδικτυακά προγράμματα ομάδων ενδυνάμωσης,  θεατρικής παιδείας, ευρωπαϊκών και λάτιν χορών και γυμναστικής

 «Γηράσκω αεί γυμναζόμενος»

 

Το “Πανεπιστήμιο των Πολιτών” του Δήμου Λαρισαίων ανακοινώνει τέσσερα νέα καινοτόμα, διαδικτυακά εκπαιδευτικά προγράμματα, ομάδων συμβουλευτικής ενδυνάμωσης, θεατρικής παιδείας, γυμναστικής, ευρωπαϊκών και λάτιν χορών, που στοχεύουν στην στήριξη των ατόμων της τρίτης ηλικίας. Η Λάρισα κάνοντας πράξη την “Πόλη που Μαθαίνει”, δημιουργώντας δίκτυα και συνεργασίες, διαμορφώνει προγράμματα για την πόλη και τους δημότες της, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα μένουν σπίτι, εξαιτίας της νόσου Covid-19. Τα μέλη ιδιαίτερα των ΚΑΠΗ, λόγω της αναστολής της λειτουργίας των δομών, έχουν βιώσει την απομόνωση, την μοναξιά και τον περιορισμό των κοινωνικών συναναστροφών. Τα προγράμματα που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τις Αντιδημαρχίες  Κοινωνικής Πολιτικής Σταθμών και Εκπαιδευτικών δράσεων, ΚΑΠΗ και Αθλητισμού και το Θεσσαλικό Θέατρο είναι:

  1. “Γηράσκω αεί γυμναζόμενος: Διαδικτυακό πρόγραμμα γυμναστικής για τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου. Στόχος του καινοτόμου προγράμματος είναι η ενδυνάμωση, η βελτίωση της κινητικότητας, η ψυχαγωγία, η ενεργοποίηση, η ψυχική υγεία, η συναισθηματική αναζωογόνηση, η δημιουργία διαπροσωπικών σχέσεων που είναι απαραίτητη για να νιώθει κανείς ευτυχισμένος.

Το πρόγραμμα, που θα πραγματοποιείται 3 φορές την εβδομάδα περιλαμβάνει ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης με το βάρος του σώματος ή με όργανα όπως βαράκια ή λάστιχα, ασκήσεις ισορροπίας, αερόβια άσκηση, ασκήσεις διατατικές

  1. Διαδικτυακό πρόγραμμα εκμάθησης ευρωπαϊκών και λάτιν χορών: Το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται 2 φορές την εβδομάδα

 

Οι αιτήσεις για τα προγράμματα γυμναστικής, ευρωπαϊκών και λάτιν χορών μπορούν να υποβληθούν στα ΚΑΠΗ του Δήμου μας και ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScVBRSF7MbnCft5bdQDaex9MAcI_7VEGsxG2V1-ZBcOVzQhmQ/viewform

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2410680249, 2410680250 (Τμήμα Δια Βίου Μάθησης)

2410233430 (Γ΄ ΚΑΠΗ)

  1. Ομάδες ενδυνάμωσης τρίτης ηλικίας: Μετά τις σχολές γονέων που πραγματοποιούνται για τέταρτη χρονιά με τη συνεργασία 12 φορέων της ψυχικής υγείας και της εκπαίδευσης της πόλης, η παρέμβαση επεκτείνεται στη στήριξη των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας. Σκοπός του προγράμματος είναι η ενδυνάμωσή τους για τη στήριξη του ρόλου τους και ο διάλογος για θέματα που τους απασχολούν. Χρόνος έναρξης των ομάδων Μάρτιος 2021.Θα ακολουθήσει στο επόμενο διάστημα ανακοίνωση για την υποβολή αιτήσεων.
  2. “Το Θεσσαλικό συναντά την 3η ηλικία…”: Μια σημαντική συνεργασία του Θεσσαλικού Θεάτρου με το Πανεπιστήμιο των Πολιτών για ένα εργαστήρι θεατρικής παιδείας με αντικείμενο την ιστορία του Θεάτρου, το παρελθόν και το παρόν του. Το εργαστήρι θα πραγματοποιείται 1 φορά την εβδομάδα σε μέρα και ώρα που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες. Θα ακολουθήσει στο επόμενο διάστημα ανακοίνωση για την υποβολή αιτήσεων

Το Πανεπιστήμιο των Πολιτών του Δήμου μας είναι υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO και τον Οκτώβριο του 2020 ανακοινώθηκε η βράβευσή του με το βραβείο “Grundtvig Award 2020. Την ευθύνη για  την υλοποίηση των προγραμμάτων του Πανεπιστημίου των Πολιτών έχει το τμήμα Δια βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών του Δήμου Λαρισαίων.