ΛΑΡΙΣΑ

Τραγωδία: Νεκροί δύο Λαρισαίοι γιατροί του ΓΝΛ σε ορειβατικό ατύχημα στον Όλυμπο – Δηλώσεις του ΙΣΛ – Ανάστατο το ΓΝΛ

Σε βαρύ πένθος βυθίζεται το γενικό νοσοκομείο της Λάρισας στην είδηση του θανάτου δύο γιατρών του, του 49χρονου αναισθησιολόγου Θοδωρή Χατζόπουλου και του 46χρονου παθολόγου Τηλέμαχου Ζαφειρίδη.

Στο νοσηλευτικό ίδρυμα σπεύδουν τις τελευταίες ώρες γιατροί και άλλο προσωπικό, μη μπορώντας να πιστέψουν την τραγωδία.

Οι δύο γιατροί νωρίτερα σήμερα έχασαν τη ζωή τους όταν παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα κάνοντας ορειβασία στον Όλυμπο.

Ο ένας από τους τρεις κατάφερε να απεγκλωβιστεί από το χιόνι και ειδοποίησε μέσω ασυρμάτου τις Αρχές για το ατύχημα που συνέβη, αναφέροντας πως αγνοούνται οι δύο φίλοι του. Στο σημείο έσπευσαν σωστικά συνεργεία αλλά ήταν αργά.

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας: Ανείπωτη θλίψη για τον θάνατο των δύο γιατρών μετά από το τραγικό δυστύχημα στον Όλυμπο

Σε ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, για τον θάνατο των δύο γιατρών μετά από το τραγικό δυστύχημα στον Όλυμπο, αναφέρονται τα εξής:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας εκφράζει την ανείπωτη θλίψη του για τον άδικο θάνατο δύο μάχιμων γιατρών, μετά από τραγικό ατύχημα στον Όλυμπο. Η ιατρική κοινότητα αλλά και η κοινωνία της Λάρισας είναι συγκλονισμένη.

Ο πρόωρος θάνατος των δύο συναδέλφων ενός αναισθησιολόγου και ενός παθολόγου-εντατικολόγου, επιμελητών Α΄ της ΜΕΘ του Γ.Ν.Λάρισας, από πτώση χιονοστιβάδας στο βουνό των Θεών, κατά την άσκηση του αγαπημένου τους αθλήματος της ορειβασίας, μας συγκλονίζει και ταυτόχρονα μας προβληματίζει γιατί ο χαμός τους αφαιρεί από την πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωναϊού δύο αξιόλογους επιστήμονες.

Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες τους.

Ανάστατο το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας από την απώλεια των δύο γιατρών

Σε βαρύ πένθος βυθίζεται το γενικό νοσοκομείο της Λάρισας στην είδηση του θανάτου δύο γιατρών του. Στο νοσηλευτικό ίδρυμα σπεύδουν τις τελευταίες ώρες γιατροί και άλλο προσωπικό, μη μπορώντας να πιστέψουν την τραγωδία.

Οι σωροί τους μεταφέρονται στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας και από εκεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Σε δηλώσεις του στο onlarissa.gr, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Γρηγόρης Βλαχάκης τονίζει τα εξής: «Είμαστε συγκλονισμένοι. Ήταν στελέχη πρώτης γραμμής για το νοσοκομείο. Η απώλεια είναι μεγάλη και δεν αναπληρώνεται. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους τους.»

Α. Κομνός: Δεν θα χάσει μόνο η Λάρισα δυο εκπληκτικούς γιατρούς και ανθρώπους αλλά όλη η ευρύτερη περιοχή

Συντετριμμένος για τον θάνατο των δύο γιατρών δηλώνει ο διευθυντής της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, κ. Απόστολος Κομνός:

«Δεν θα χάσει μόνο η Λάρισα δυο εκπληκτικούς γιατρούς και ανθρώπους αλλά και όλη η ευρύτερη περιοχή.

Ο Τηλέμαχος ήταν γιατρός του τμήματός μας και ο Θοδωρής με το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού είχε πάρει απόσπαση στη ΜΕΘ και βοήθησε ένα σωρό κόσμο. Ήταν άνθρωπος και γιατρός και έκανε μοναδικά πράγματα. Ήταν ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στον τομέα ποιότητας στην Ευρωπαϊκή Εταιρεία Θεραπείας. Ήταν άξιος γιατρός και άνθρωπος. Κανείς μας δεν μπορεί να το πιστέψει.

Η άδειά τους ήταν το χειμώνα για να μπορούν να απολαμβάνουν το χόμπι τους. Ο Τηλέμαχος ήταν και δάσκαλος του σκι, απ’ όσο ξέρω δεν ήταν πρωτάρης.

Ο Τηλέμαχος αφήνει πίσω του τρια παιδιά και ο Θοδωρής ένα παιδάκι όλους ανήλικα».

Πηγή: onlarissa