Καρδίτσα

Τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης 24ωρης λειτουργίας για τους ανήμπορους – μοναχικούς δημότες της Καρδίτσας

Υποστήριξη και στη διαδικασία του εμβολιασμού για δημότες που αντιμετωπίζουν προβλήματα – Διαρκής η μέριμνα των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Καρδίτσας

 

Την λειτουργία 24ωρης τηλεφωνικής γραμμής έκτακτης ανάγκης για τους ηλικιωμένους, ανήμπορους, μοναχικούς δημότες αποφάσισε η Δημοτική αρχή Καρδίτσας μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών – Κοινωνικών Ομάδων και Αλληλεγγύης.

Με βάση την απόφαση όποιος αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα ή έχει κάποια επείγουσα ανάγκη είτε λόγω της πανδημίας είτε λόγω του ψύχους μπορεί να επικοινωνεί κάθε μέρα και ώρα στην τηλεφωνική γραμμή 2441354719 και θα τύχει της απαιτούμενης βοήθειας.

Επίσης, αποφασίστηκε η παροχή βοήθειας στους Δημότες που επιθυμούν να εμβολιαστούν κατά του COVID-19. Συγκεκριμένα, στο Κοινωνικό Φαρμακείο τηλ. 2441090175 μπορούν να απευθύνονται από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 με 13:00, όποιοι δημότες δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες ή σε ΚΕΠ για προγραμματισμό ραντεβού ή για μετακίνηση στα κέντρα εμβολιασμού.

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι από την πρώτη στιγμή της πανδημίας και της ανάγκης που προέκυψε για περιορισμό και αποφυγή των μετακινήσεων, κυρίως για τις ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού (ηλικιωμένοι, ΑμεΑ κλπ), ο Δήμος Καρδίτσας με το σύνολο των υπηρεσιών του είναι κοντά σε κάθε δημότη, σε μια προσπάθεια να καλύψει στο μέγιστο δυνατό τις ανάγκες που προκλήθηκαν από το συγκεκριμένο γεγονός.

Από τον περασμένο Μάρτιο, από την πρώτη μέρα που ξεκίνησαν τα μέτρα του κατ’ οίκον περιορισμού, μπήκε σε εφαρμογή και συνεχίζει το πρόγραμμα “ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ – ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ”. Κάθε δημότης που ανήκει σε ευαίσθητη ομάδα πληθυσμού και πρέπει να αποφεύγει τις μετακινήσεις, καλεί στην Πρόνοια στα τηλέφωνα 2441354719 & 2441354716 και οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι» αναλαμβάνουν την αγορά των ειδών πρώτης ανάγκης (φάρμακα, τρόφιμα) ή την συνταγογράφηση της φαρμακευτικής τους αγωγής.

Η πρόληψη ήταν ακόμη ένα στοίχημα που έπρεπε να κερδίσει ο Δήμος, εφαρμόζοντας τεστ ανίχνευσης COVID-19 σε όλους τους δημότες. Κινητές μονάδες επισκέπτονται όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και τις τοπικές κοινότητες του Δήμου, τον οικισμό των Ρομά (Μαύρικα), τις δημόσιες υπηρεσίες και διενεργούν τους απαραίτητους ελέγχους για την αποφυγή της εξάπλωσης της πανδημίας.

Η διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, κυρίως μετά την πλημμύρα, είναι στις προτεραιότητες  της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών – Κοινωνικών Ομάδων και Αλληλεγγύης. Στόχος ο οποίος σε μεγάλο βαθμό επετεύχθη είναι σε κανένα δημότη να μη λείψουν τα απαραίτητα αγαθά για την αξιοπρεπή διαβίωσή του.  Η Αντιδημαρχία με τις αρμόδιες υπηρεσίες (Πρόνοια, κοινωνικό παντοπωλείο και  «Βοήθεια στο Σπίτι») συνεχίζει τη διανομή τροφίμων σε άπορους δημότες με βάση το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει.