Διατροφή

Ρεβίθια: Τα οφέλη στην υγεία των παιδιών & των εγκύων

Τα ρεβίθια είναι γνωστά για τις πρωτεΐνες τους!

Οι πρωτεΐνες είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη των μυών, σε αντίθεση με ότι πιστεύουν οι περισσότεροι όμως, δεν βρίσκονται μόνο στο κρέας αλλά και σε τροφές φυτικής προέλευσης.

Εκτός από τις φακές, τα μαύρα φασόλια και τα ενταμάμε, τα ρεβίθια περιέχουν υψηλές ποσότητες πρωτεΐνης (15 γραμμάρια ανά φλιτζάνι), και έχουν υψηλή θρεπτική αξία.

Για όσους δεν το γνωρίζουν τα ρεβίθια είναι από τα παλαιότερα όσπρια που καλλιεργούνται από τον άνθρωπο. Μάλιστα από την Αρχαία Ελλάδα θεωρούνταν μία από τις βασικές τροφές της εποχής.

Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο, και ψευδάργυρο. Επίσης, περιέχουν ασβέστιο, κάλιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β καθώς και βιταμίνη Κ.

Ρεβίθια – Τα οφέλη στην εγκυμοσύνη

Τα ρεβίθια είναι μια πολύτιμη τροφή για τον οργανισμό και ιδιαίτερα την περίοδο της εγκυμοσύνης. Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν η κατανάλωση των ρεβιθιών στην εγκυμοσύνη συμβάλλει στην ανάπτυξη του νευρικού συστήματος του εμβρύου, μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη κύησης, μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης αναιμίας, αντιμετωπίζει την δυσκοιλιότητα, προστατεύει από το άσθμα και βοηθά στην ανάπτυξη του εμβρύου.

Ρεβίθια – Τα οφέλη στην υγεία των παιδιών

Τα ρεβίθια όπως αναφέραμε είναι μια υπερτροφή και από τη στιγμή που θα δώσει την σύμφωνη γνώμη του και ο παιδίατρός σας μπορείτε να τα εντάξετε στο διατροφολόγιο των παιδιών σας. Αυτό συνήθως συμβαίνει περίπου από τον 8ο μήνα και μετά.

  • Είναι πλούσια πηγή φυλλικού οξέος, σιδήρου, ψευδαργύρου, πρωτεΐνης, μαγγανίου και ασβεστίου (ισοδυναμούν με ένα φλιτζάνι γάλα)
  • Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα
  • Προλαμβάνουν την αδυναμία και την αναιμία
  • Βελτιώνουν τη συγκέντρωση
  • Βοηθούν στην ανάπτυξη των οστών
  • Είναι καλή πηγή πολυακόρεστων λιπαρών
  • Βοηθούν τον οργανισμό να λειτουργεί σωστά

Πηγή: mothersblog