Μαγνησία

Μάχη με τον ιό δίνουν δύο ιδιώτες Βολιώτες γιατροί

Γνωστός παθολόγος και διακεκριμένος πνευμονολόγος «κόλλησαν» από ασθενείς τους και τώρα δίνουν αγώνα να ανακάμψουν

Το τίμημα της πρώτης γραμμής όχι στο Νοσοκομείο, αλλά στα ιδιωτικά τους ιατρεία που παρέμειναν ανοιχτά κατά της διάρκεια της πανδημίας για να συνδράμουν τους ασθενείς τους, «πληρώνουν» δύο ιδιώτες γιατροί του Βόλου, ένας γνωστός παθολόγος, ηλικίας 65 χρόνων και ένας διακεκριμένος πνευμονολόγος, ηλικίας 49 χρόνων. Και οι δύο διαγνώστηκαν από κορονοϊό πριν από περίπου μία εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες «κόλλησαν» τον ιό από ασθενείς τους οποίους εξέτασαν κατ’ οίκον δίχως και εκείνοι να γνωρίζουν ότι νοσούν. Όταν έγινε η διάγνωση ήταν πλέον αργά. Τα συμπτώματα εκδηλώθηκαν πολύ γρήγορα και οι δύο γιατροί διαγνώστηκαν θετικοί στον COVID-19. Aμφότεροι νοσηλεύονται στο Αχιλλοπούλειο, σε θαλάμους αρνητικής πίεσης με σοβαρές αναπνευστικές δυσλειτουργίες. Οι γιατροί που τους παρακολουθούν είναι αισιόδοξοι ότι σταδιακά θα ανακάμψουν, επισημαίνουν ωστόσο ότι η «μάχη που δίνουν απέναντι στον ύπουλο εχθρό είναι δύσκολη».

 

Νέα αποσωλήνωση

Χθες οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου δοκίμασαν ικανοποίηση καθώς όπως ενημερώθηκαν από τους συναδέλφους τους από το Νοσοκομείο Κορίνθου, αποσωληνώθηκε ο 66χρονος Βολιώτης που πριν από μιάμιση περίπου εβδομάδα μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στη ΜΕΘ κορονοϊού της Κορίνθου, ελλείψει ελεύθερης κλίνης ΜΕΘ στο Αχιλλοπούλειο. Ο 66χρονος θα συνεχίσει τη νοσηλεία του σε απλή κλινική κορονοϊού μέχρι να κρίνουν οι γιατροί ότι μπορεί να λάβει εξιτήριο.

 

Αποκαλυπτικά στοιχεία από Νοσοκομείο

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που συγκεντρώνει το Νοσοκομείο αναφορικά με τα κρούσματα από την έναρξη της πανδημίας, αλλά και για το διάστημα από Οκτώβριο μέχρι και την περασμένη Κυριακή.

Ειδικότερα, από την αρχή της πανδημίας και συγκεκριμένα από 7 Μαρτίου 2020 μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2020 στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου υπήρξαν 9 θετικά κρούσματα, και συγκεκριμένα 7 άνδρες και 2 γυναίκες. Τον Οκτώβριο 2020 τα θετικά κρούσματα των εξετασθέντων δειγμάτων τετραπλασιάστηκαν και ανήλθαν στα 36, εκ των οποίων τα 21 εντοπίστηκαν στο χρονικό διάστημα από 26 Οκτωβρίου μέχρι 31 Οκτωβρίου 2020.

Ο συνολικός αριθμός των ληφθέντων δειγμάτων από την αρχή της πανδημίας και συγκεκριμένα από 7-3-2020 μέχρι 6-12-2020 ανήλθε στα 5.782 δείγματα εκ των οποίων 2.598 άνδρες και 3.184 γυναίκες. Από το σύνολο των 5.782 δειγμάτων, 1.188 αφορούν προσωπικό των δημοσίων δομών υγείας, κατά βάση δε κυρίως προσωπικό του Νοσοκομείου. Τα συγκεκριμένα δείγματα αντιστοιχούν σε 334 άνδρες και 854 γυναίκες. Επίσης το τελευταίο δίμηνο εντός του Νοσοκομείου διενεργήθηκαν 2.900 RAPID –TESTS, τόσο σε ασθενείς, όσο και σε προσωπικό του Νοσοκομείου.

Από το σύνολο των 5.782 εξετασθέντων δειγμάτων, έχουν προκύψει 768 θετικά κρούσματα, ποσοστό 13,28 %. Η αντιστοιχία είναι 427 άνδρες και 341 γυναίκες με ποσοστά 55,60 % και 45,40 αντίστοιχα.

 

Στους 80 οι νεκροί από COVID-19

Στο μεταξύ τρεις ακόμη ασθενείς, ηλικίας 77 και 82 χρόνων αντίστοιχα, που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Βόλου τις τελευταίες μέρες με κορονοϊό, άφησαν την τελευταία τους πνοή το τελευταίο 24ωρο. Συνολικά από την έναρξη του δεύτερου κύματος της πανδημίας μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μαγνησία 80 ασθενείς COVID-19.

Χθες Τρίτη στους θαλάμους αρνητικής πίεσης νοσηλεύονται τέσσερα άτομα και στις τρεις κλινικές covid, άλλα 61. Επίσης οκτώ άτομα νοσηλεύονταν διασωληνωμένα στη ΜΕΘ COVID-19. Οι νοσηλείες έχουν μειωθεί σημαντικά γεγονός που επιβεβαιώνει την ύφεση του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Πηγή: taxydromos