Μαγνησία

Κρούσματα κορονοϊού στη Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου

«Κόκκινος συναγερμός» σήμανε στη Μαιευτική- Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου καθώς διαγνώσθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, ένας μαιευτήρας- γυναικολόγος, και μία μαία του τμήματος. Η επιβεβαίωση τριών θετικών κρουσμάτων σε ένα τόσο ευαίσθητο τμήμα, όπως ήταν φυσικό προσέθεσε έναν ακόμη σοβαρό πονοκέφαλο στην Ιατρική και Νοσηλευτική Υπηρεσία. Οι δύο θετικοί τέθηκαν αυτομάτως σε καραντίνα μαζί με μία ειδικευόμενη ακόμη γιατρό, ενώ ζητήθηκε η καταγραφή των περιστατικών που είχαν διαχειριστεί γιατρός και μαία, προκειμένου να ξεκινήσει αφενός η ιχνηλάτηση και αφετέρου όσοι κριθεί αναγκαίο να τεθούν επίσης σε αυτοπεριορισμό, υπό τον φόβο της διασποράς.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο μαιευτήρας- γυναικολόγος την περασμένη Πέμπτη είχε επιβλέψει δύο γέννες. Οι λεχώνες υποβλήθηκαν σε μοριακό τεστ για τον κορονοϊό και είναι αρνητικές. Ωστόσο τις επόμενες μέρες θα γίνει επανέλεγχος, όπως προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Επίσης σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση και του υπόλοιπου προσωπικού στην Μαιευτική Κλινική. Έχουν ληφθεί από όλους επιχρίσματα. Τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου αναμένονται τις επόμενες μέρες.

Ακόμη στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων χθες και σήμερα δεν λειτουργούν τα εξωτερικά ιατρεία της Κλινικής. Τα προγραμματισμένα ραντεβού μεταφέρθηκαν για τις επόμενες μέρες για να προστατευθούν οι έγκυες που παρακολουθούνται στο Τμήμα.

Πηγή: Ταχυδρόμος