Τρίκαλα

Διευκρινήσεις για την λειτουργία του Γ. Νοσοκομείου Τρικάλων από τον διοικητή

Με αφορμή τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την λειτουργία του Γ.Ν. Τρικάλων, θα θέλαμε να επισημάνουμε το γεγονός ότι τούτες τις δύσκολες ώρες όπου δίνεται η μεγάλη μάχη ενάντια στην πανδημία κόβει την COVID – 19 με μπροστάρηδες τους ιατρούς, τους νοσηλευτές, το λοιπό υγειονομικό προσωπικό και βοηθητικό προσωπικό, το παραϊατρικό, το τεχνικό και το διοικητικό προσωπικό (καθείς από το μετερίζι του) κάτω από συνθήκες πρωτοφανείς και δύσκολες, δεν χρήζουν ιδιαίτερου σχολιασμού τα όσα αναπαράγονται. Οι αγωνίες και ανησυχίες των ιατρών και όλων των υγειονομικών συναδέλφων είναι και δικές μας αγωνίες και ανησυχίες.

Προς ενημέρωση των συμπολιτών μας θέλουμε να διασαφηνιστεί σε όλους τους τόνους ότι δεν υφίσταται ούτε συγχωνεύσεις ούτε καταργήσεις τμημάτων ή κλινικών. Με απόφαση του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου και εφόσον αυτό καταστεί απολύτως αναγκαίο λόγω πιθανής υπερπληρότητας των κλινών νοσηλείας του 4ου ορόφου (γεγονός που δεν έχει συμβεί έως τώρα) προέβλεψε την νοσηλεία υπόπτων περιστατικών (αυτό γίνεται και τώρα στις δύο κλινικές) και μόνο αν απαιτηθεί την νοσηλεία θετικών περιστατικών στο χώρο της Α΄ παθολογικής κλινικής. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα αυτό δεν έχει γίνει κι ευελπιστούμε να μην απαιτηθεί στο μέλλον.

Οι μετακινήσεις ιατρών από την Α΄ και την Β΄ παθολογική κλινική στο τμήμα COVID – 19 (75 κλίνες) και η απουσία ικανού αριθμού ιατρών (ειδικών και ειδικευομένων) των δύο αυτών κλινικών, συνέβαλε στην λήψη απόφασης για την από κοινού εφημεριακή κάλυψη των δύο κλινικών με εντελώς προσωρινό χαρακτήρα, καθόσουν ευελπιστούμε ότι τις επόμενες ημέρες θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους οι νοσούντες ιατροί, οπότε θα επανέλθει το προηγούμενο καθεστώς.

Θα θέλαμε από βάθους καρδιάς να ευχαριστήσουμε όλους τους ιατρούς και όλο το υγειονομικό προσωπικό (νοσηλευτικό, βοηθητικό υγειονομικό και λοιπό προσωπικό, παραϊατρικό, τεχνικό, διοικητικό) για την τιτάνια μάχη που δίνουν να κρατήσουν όρθιο το Νοσοκομείο Τρικάλων ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των συμπολιτών μας.

Ιδιαιτέρως δε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους γενικούς και αγροτικούς ιατρούς των Κέντρων Υγείας του Νομού μας καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό που μετακινείται, με τη συμβολή της Διοίκησης της 5ης Υ.Πε Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, στο Γ.Ν. Τρικάλων και παρέχουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.

Όλοι μαζί, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, θα τα καταφέρουμε. Στο τέλος αυτού του πολέμου δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι αλλά μόνο νικητές.

 

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων  

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Π. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ