Μαγνησία

Αυστηρό μήνυμα προς αρνητές κορονοϊού από τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Τσάμη

«Σκάστε επιτέλους»: Αυστηρό μήνυμα προς τους συνειδητούς αρνητές του κορονοϊού, που «μπερδεύουν, αποπροσανατολίζουν και διχάζουν την κοινωνία», την ίδια ώρα που η μεγάλη μάχη για την αναχαίτιση της πανδημίας δίνεται εντός και εκτός νοσοκομείων από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, απευθύνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Ευθύμης Τσάμης.

Μολονότι τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται, τα θύματα του κορονοϊού αυξάνονται και η ζωή βρίσκεται σε καραντίνα για την αναχαίτιση της πανδημίας, οι φωνές αρνητών του κορονοϊού βρίσκουν έδαφος και στην τοπική κοινωνία. Φωνές επικίνδυνες, που όχι μόνο διχάζουν και αποπροσανατολίζουν, αλλά επιπλέον λειτουργούν σαν βόμβα στα θεμέλια της προσπάθειας που γίνεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αποδέκτης και ο ίδιος μηνυμάτων από πολίτες, που ασπάζονται θεωρίες συνωμοσίας και αρνούνται την ύπαρξη του κορονοϊού, ο κ. Τσάμης ξεσπά με δύο λέξεις: «Σκάστε επιτέλους».

Σε ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας είναι απόλυτος: «Εσείς οι αρνητές του κορονοϊού τι ανοησίες είναι αυτές που λέτε; Σταματήστε επιτέλους να λέτε αυτές τις ανοησίες. Δεν έχετε ιδέα τι συμβαίνει πραγματικά, παρ’ όλο που εμείς οι γιατροί τα λέμε και τα ξαναλέμε. Μερικοί από εσάς είναι σαν να μην ακούτε τίποτα άλλο, παρά μόνο τη φωνή σας».

Και τους προκαλεί: «Εάν θέλετε να μάθετε τι συμβαίνει και να αντιληφθείτε την τραγικότητα της κατάστασης, πηγαίνετε να βοηθήσετε στο νοσοκομείο, που έχουν μεγάλη ανάγκη βοήθειας, χωρίς όμως μάσκα και προστατευτικά μέσα για να αποδείξετε την αλήθεια της θεωρίας σας. Σταματήστε επιτέλους να μπερδεύετε τον κόσμο. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Γι’ αυτό σταματήστε να μιλάτε. Να το πω και με άλλον τρόπο, που μπορεί να τον καταλάβετε καλύτερα. ΣΚΑΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Θα βοηθήσετε πολύ στην υπόθεση αναχαίτισης της πανδημίας».

Υπουλος ο εχθρός

Ο κ. Τσάμης αναφέρει ότι η κατάσταση δεν είναι απλή. «Ο εχθρός είναι ύπουλος και μπορεί να μεταδοθεί πολύ εύκολα και να μεταδοθεί και από ασυμπτωματικούς που σε άλλες ιώσεις αυτό δεν συμβαίνει. Προσβάλλει όλα τα όργανα. Μας έχει τρομάξει. Η κατάσταση δεν μαζεύεται εύκολα», αναφέρει μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι αυτή τη στιγμή η μεγάλη μάχη δίνεται μέσα στο Αχιλλοπούλειο. Ωστόσο η μάχη σημειώνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό και εκτός νοσοκομείου. «Προσπαθούμε να αναχαιτίσουμε το τεράστιο ρεύμα που θα οδηγούνταν προς το νοσοκομείο, δίνοντας οδηγίες στους ασθενείς μας, συμβουλές, παρέχοντας ακόμη και ψυχολογική υποστήριξη», αναφέρει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.

Στους γιατρούς τους εξάλλου προστρέχουν σε πρώτη φάση όσοι εμφανίζουν συμπτώματα και ζητούν οδηγίες. «Ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ανασφάλεια, με τον φόβο των ασθενών για μία ενδεχόμενη άσχημη εξέλιξη της νόσου που θα τους οδηγήσει στο Νοσοκομείο. Ασθενείς μάς τηλεφωνούν και ζητούν οδηγίες, μας εκφράζουν τους φόβους και τις αγωνίες κι εμείς πέρα από πρακτικές οδηγίες αντιμετώπισης της νόσου παρέχουμε και ψυχολογική υποστήριξη», σημειώνει ο κ. Τσάμης.

«Είμαστε στη φωτιά»

Οι γιατροί ελεύθεροι επαγγελματίες δίνουν κι αυτοί τον δικό τους αγώνα. «Η σκέψη μας είναι βεβαίως στους συναδέλφους μας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στα νοσοκομεία. Όμως κι εμείς είμαστε στη φωτιά. Και εμείς φοβόμαστε, γιατί ξέρουμε τι συμβαίνει. Και γνωρίζουμε επίσης ότι θα πρέπει να είμαστε όρθιοι, γιατί αποτελούμε την αιχμή του δόρατος στην αναχαίτιση της πανδημίας», περιγράφει τα συναισθήματα των γιατρών.

Πηγή: taxydromos.gr