ΛΑΡΙΣΑ

Οι πρώτοι 13 ιδιώτες γιατροί στη μάχη των νοσοκομείων της Λάρισας έναντι στον κορωνοϊό

Το δρόμο για την πρόσληψη ιδιωτών γιατρών στα νοσοκομεία της Λάρισας άνοιξε η χθεσινή ψήφιση από τη βουλή της σχετικής τροπολογίας που μεταξύ άλλων προβλέπει πρόσληψη επικουρικού προσωπικού σε δομές Υγείας, απασχόληση ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ και υγειονομική κάλυψη ανασφάλιστων και ευάλωτων κοινωνικά ομάδων σε ιδιωτικές δομές υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών από την εμφάνισης και διασπορά του νέου κορονοϊού, δύναται να προσλαμβάνεται έως 31 Δεκεμβρίου 2020 για ένα έτος με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Υγείας επικουρικό ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό μεταξύ άλλων στα στρατιωτικά νοσοκομεία, στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία, στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, στις δομές πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για την κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν από την πανδημία. Η ισχύς της διάταξης άρχεται από 1η Οκτωβρίου 2020.

Ήδη από τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας έχει αποσταλεί η πρώτη λίστα με 13 γιατρούς ειδικοτήτων που θεωρούνται «πρώτης γραμμής» για την πανδημία, προκειμένου να κινηθούν από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς οι διαδικασίες για την πρόσληψή τους και την ενσωμάτωσή τους στα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα της Λάρισας.

Πηγή: onlarissa