ΛΑΡΙΣΑ

Ενημέρωση από την Ρευματολογική Κλινική Πανεπιστημιακού Λάρισας

Η Κλινική μας θα προβαίνει σε τακτικές ενημερώσεις, κυρίως μέσω των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, για θέματα που αφορούν στις υπηρεσίες της.
1) Από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, η Ρευματολογική νοσηλεύει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ περιστατικά COVID-19 του ΠΓΝ Λάρισας.
Τα περιστατικά αυτά δεν αφορούν ειδικά σε ασθενείς με ρευματικά νοσήματα άλλα σε SARS-CoV-2 θετικούς ασθενείς που χρήζουν νοσηλείας εντός νοσοκομείου.
2. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι σήμερα ΚΑΝΕΝΑΣ SARS-CoV-2 ασθενής με ρευματικό νόσημα που παρακολουθείται από το Τμήμα μας δεν έχει χάσει τη ζωή του. Οι μέχρι σήμερα SARS-CoV-2 θετικοί ασθενείς, εξαιρετικά λίγοι σε αριθμό, ή έχουν ξεπεράσει την ίωση ή βρίσκονται σε κατ’οίκον παρακολούθηση ή νοσηλεύονται εκτός εντατικής σε κλινικές COVID-19. Βρισκόμαστε σε επαφή μαζί τους και με τους θεράποντες ιατρούς και παρακολουθούμε εντατικά την κατάσταση της υγείας τους.
3) Όσον αφορά στους νοσηλευόμενους ασθενείς με ρευματικά νοσήματα τους νοσηλεύουμε σε όμορες κλινικές (κυρίως στην Γαστρεντερολογική).
4) Ασθενείς που χρήζουν ενδοφλέβιας φαρμακευτικής αγωγής με τακτικό ραντεβού λαμβάνουν την θεραπεία τους ΚΑΝΟΝΙΚΑ. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους ζητάμε να έρχονται σε επικοινωνία μαζί μας ώστε να εξυπηρετούνται όσο το δυνατόν καλύτερα και να αποφεύχονται οι καθυστερήσεις.
Τα τηλέφωνα επικοινωνίας που μπορούν να επικοινωνούν οι ασθενείς είναι τα γνωστά τηλ 241 350 2875 & 241 350 2409.
5) Ασθενείς που πρέπει να λάβουν ενδοφλέβιες θεραπείες πρέπει να μην χάνουν τα ραντεβού τους, να επικοινωνούν για να τα επιβεβαιώσουν και να έρχονται σε επικοινωνία με τους θεράποντες για να επιλύσουν τους τυχόν ενδοιασμούς τους.
6) Επίσης, κανένας ιατρός ή νοσηλεύτρια-ης ή μέλος του προσωπικού μας δεν έχει μολυνθεί μέχρι σήμερα. Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους άλλων τμημάτων που μολύνθηκαν και τους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.
Φίλες και φίλοι, δεν χρειάζεται να τονίσω για άλλη μια φορά ότι χρειάζεται αυτοσυγκράτηση, κατανόηση, ηρεμία και έγκυρη/έγκαιρη ενημέρωση και επικοινωνία.
Αντιλαμβάνεστε ότι ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις στις οποίες προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε με ζήλο και επαγγελματισμό και σας ευχαριστούμε για την πολυπρόσωπη υποστήριξή σας.
Να ευχαριστήσω τις νοσηλεύτριες της Κλινικής μας που μπήκαν στην μάχη κατά του COVID-19 και τις συνεργάτριες και συνεργάτες μου του ιατρικού και διοικητικού προσωπικού που συνεχίζουν τον καθημερινό και αδιάκοπτο αγώνα για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων των ασθενών με ρευματικές παθήσεις στην κεντρική Ελλάδα.
Με τιμή,
Δημήτριος Π. Μπόγδανος,
Καθηγητής Παθολογίας και Αυτοάνοσων Νοσημάτων,
Διευθυντής Κλινικής