Γιατροί, Μαγνησία

Ματσιόλης – Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας: “Μεγάλες οι ευθύνες της πολιτείας σχετικά με τα εμβόλια γρίπης”

Ο Κώστας Ματσιόλης, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Βόλου μας μιλά για τα ωράρια των φαρμακείων από εδώ και πέρα, την κατάσταση που επικρατεί αυτή την περίοδο και με τα αντιγριπικά εμβόλια.

“Από χθες Πέμπτη για το Φαρμακευτικό Σύλλογο Μαγνησίας ισχύει το συνεχές ενιαίο ωράριο σε ότι αφορά το υποχρεωτικό από 8:00 το πρωί έως τις 16:00. Για τα εφημερεύοντα ισχύει από 8:00 έως 20:30 και τα διανυκτερεύοντα από 8:00 έως τις 16:00 και από τις 19:00 έως 8:00 την επόμενη μέρα. Στην Περιφέρεια της Μαγνησίας ό,τι ίσχυε μέχρι τώρα ισχύει κανονικά και τα διευρυμένα φαρμακεία έχουν το δικαίωμα προσαρμογής στα νέα δεδομένα που προκύπτουν.

Θέλω να τονίσω ότι οι πράσινοι σταυροί στο ομιχλώδες τοπίο των άδειων δρόμων για δεύτερη συνεχή φορά είναι ασπίδα προστασίας, ελπίδας και κάλυψης των αναγκών όλων των Ελλήνων πολιτών . Ιδιώτες και δημόσιοι υπάλληλοι είναι εκεί δωρεάν όλο το 24ωρο και καλύπτουν αυτή την ανάγκη των πολιτών. Τώρα παρά ποτέ, φαίνεται η χρησιμότητά μας στα φαρμακεία της γειτονιάς που δεινά πλήττονται από όλες τις πολιτικές των τελευταίων χρόνων.

Όσον αφορά το αντιγριπικό εμβόλιο, σε σύγκριση με άλλα κράτη που το κάνουν οι δομές υγείας, στην Ελλάδα πάλι τα φαρμακεία της γειτονιάς “βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά”. Η κυβέρνηση κωφεύει, δεν απαντά καθόλου στις διαμαρτυρίες όλων των συλλόγων ότι δεν υπάρχουν εμβόλια ενώ υπάρχουν άνθρωποι χρόνια πάσχοντες και με σοβαρά προβλήματα υγείας που πρέπει να τα κάνουν οπωσδήποτε.

Είναι μεγάλες οι ευθύνες της πολιτείας, στην οποία από το καλοκαίρι είχαμε τονίσει την ανάγκη του εφοδιασμού εμβολίων γρίπης.  Σήμερα λοιπόν που μιλάμε έρχονται στα φαρμακεία μας, ζητάνε εμβόλια οι συμπολίτες που το έχουν ανάγκη αλλά δεν έχουμε να τους απαντήσουμε. Επίσης, δεν έχουμε να καλύψουμε τις ανάγκες προγραμματισμένων συμπολιτών μας που είχαν φροντίσει έγκαιρα να μας φέρουν ιατρική συνταγή.

Αυτή είναι η κατάσταση και όλοι ζητάνε απαντήσεις και εξηγήσεις μόνο από εμάς. Εμείς οι ιδιώτες επιχειρηματίες προσπαθούμε να καλύπτουμε την όποια ανάγκη των συμπολιτών μας όσο καλύτερα μπορούμε”

Συνέντευξη: Γεωργία Αγγελοπούλου