Διατροφή

ΠΟΥ: Σε ποιες ποσότητες τα αλλαντικά είναι επικίνδυνα;

Μόλις 50 γραμμάρια επεξεργασμένου κρέατος την ημέρα αυξάνουν τις πιθανότητες εκδήλωσης ορθοκολικού καρκίνου κατά 18%, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σχετικά με το ρόλο των αλλαντικών στην εκδήλωση του καρκίνου.

Στην κατηγορία του επεξεργασμένου κρέατος κατατάσσεται το λουκάνικο, το μπέικον και κάθε είδους αλλαντικό που παράγεται έπειτα από προσθήκη αλατιού και συντηρητικών.

Σε τι ποσότητα αντιστοιχούν τα 50 γραμμάρια αλλαντικού;

cold cuts

– 1,7 έτοιμα κεφτεδάκια
– 2 φέτες καπνιστό ζαμπόν
– 10 φέτες τσορίθο (είδος χοιρινού λουκάνικου)
– 1,5 φέτα παστό ζαμπόν
– ½ λουκάνικο

Πηγή: onmed